Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Asielzoekers Weert betrokken bij aanrandingen Keulen'

Geplaatst opzaterdag 11 maart 2017 - 8:18

Een deel van de asielzoekers die vorig jaar in Weert voor problemen zorgden, was waarschijnlijk ook betrokken bij de rellen tijdens de jaarwisseling in Keulen in 2015, toen vrouwen massaal aangerand en beroofd werden.

De Marokkaanse gemeenschap in Weert bracht burgemeester Jos Heijmans daarvan vorig jaar op de hoogte, schrijft De Limburger.

Noodbevel
Heijmans besloot daarop een noodbevel uit te vaardigen, zodat de overlastgevende asielzoekers het terrein van het azc tijdens de feestdagen niet mochten verlaten. Hij probeerde met deze maatregel te voorkomen dat er ook in Weert Keulse taferelen zouden ontstaan.

Lees ook: Noodbevel: huisarrest voor hinderlijke asielzoekers

Burgemeester Jos Heijmans van Weert. "Veiligheid was in het geding"
Foto: ANP

Prostitutie
De 26 Noord-Afrikaanse asielzoekers zorgden bovendien al langere tijd in Weert voor overlast. "Het COA kon de situatie niet meer aan", zegt Heijmans in de krant. Ze maakten zich schuldig aan drank- en drugsgebruik, geweld, diefstal, vechtpartijen, bespugen van vrouwen en het organiseren van prostitutie in het azc. "De veiligheid was in het geding. Ook de Marokkaanse gemeenschap in Weert vroeg me hard op te treden tegen de Noord-Afrikanen."

Het coa en de politie kunnen niet bevestigen dat een deel van deze overlastgevende asielzoekers in Weert daadwerkelijk ook in Keulen voor overlast zorgde.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Problemen asielzoekers deels opgelost, niet allemaal weg'
College Weert blijft bij maximaal vijf jaar AZC
Criminele Afrikaanse asielzoekers apart gezet in azc
Geld gevraagd voor asielzoekers die feestje misten
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen