Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Asielzoekers Weert betrokken bij aanrandingen Keulen'

Geplaatst opzaterdag 11 maart 2017 - 8:18

Een deel van de asielzoekers die vorig jaar in Weert voor problemen zorgden, was waarschijnlijk ook betrokken bij de rellen tijdens de jaarwisseling in Keulen in 2015, toen vrouwen massaal aangerand en beroofd werden.

De Marokkaanse gemeenschap in Weert bracht burgemeester Jos Heijmans daarvan vorig jaar op de hoogte, schrijft De Limburger.

Noodbevel
Heijmans besloot daarop een noodbevel uit te vaardigen, zodat de overlastgevende asielzoekers het terrein van het azc tijdens de feestdagen niet mochten verlaten. Hij probeerde met deze maatregel te voorkomen dat er ook in Weert Keulse taferelen zouden ontstaan.

Lees ook: Noodbevel: huisarrest voor hinderlijke asielzoekers

Burgemeester Jos Heijmans van Weert. "Veiligheid was in het geding"
Foto: ANP

Prostitutie
De 26 Noord-Afrikaanse asielzoekers zorgden bovendien al langere tijd in Weert voor overlast. "Het COA kon de situatie niet meer aan", zegt Heijmans in de krant. Ze maakten zich schuldig aan drank- en drugsgebruik, geweld, diefstal, vechtpartijen, bespugen van vrouwen en het organiseren van prostitutie in het azc. "De veiligheid was in het geding. Ook de Marokkaanse gemeenschap in Weert vroeg me hard op te treden tegen de Noord-Afrikanen."

Het coa en de politie kunnen niet bevestigen dat een deel van deze overlastgevende asielzoekers in Weert daadwerkelijk ook in Keulen voor overlast zorgde.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Problemen asielzoekers deels opgelost, niet allemaal weg'
Criminele Afrikaanse asielzoekers apart gezet in azc
Geld gevraagd voor asielzoekers die feestje misten
Vijf jaar asiel voor ondergedoken Syrisch gezin
Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen