Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Asielzoekers Weert betrokken bij aanrandingen Keulen'

Geplaatst opzaterdag 11 maart 2017 - 8:18

Een deel van de asielzoekers die vorig jaar in Weert voor problemen zorgden, was waarschijnlijk ook betrokken bij de rellen tijdens de jaarwisseling in Keulen in 2015, toen vrouwen massaal aangerand en beroofd werden.

De Marokkaanse gemeenschap in Weert bracht burgemeester Jos Heijmans daarvan vorig jaar op de hoogte, schrijft De Limburger.

Noodbevel
Heijmans besloot daarop een noodbevel uit te vaardigen, zodat de overlastgevende asielzoekers het terrein van het azc tijdens de feestdagen niet mochten verlaten. Hij probeerde met deze maatregel te voorkomen dat er ook in Weert Keulse taferelen zouden ontstaan.

Lees ook: Noodbevel: huisarrest voor hinderlijke asielzoekers

Burgemeester Jos Heijmans van Weert. "Veiligheid was in het geding"
Foto: ANP

Prostitutie
De 26 Noord-Afrikaanse asielzoekers zorgden bovendien al langere tijd in Weert voor overlast. "Het COA kon de situatie niet meer aan", zegt Heijmans in de krant. Ze maakten zich schuldig aan drank- en drugsgebruik, geweld, diefstal, vechtpartijen, bespugen van vrouwen en het organiseren van prostitutie in het azc. "De veiligheid was in het geding. Ook de Marokkaanse gemeenschap in Weert vroeg me hard op te treden tegen de Noord-Afrikanen."

Het coa en de politie kunnen niet bevestigen dat een deel van deze overlastgevende asielzoekers in Weert daadwerkelijk ook in Keulen voor overlast zorgde.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Problemen asielzoekers deels opgelost, niet allemaal weg'
College Weert blijft bij maximaal vijf jaar AZC
Vijf jaar asiel voor ondergedoken Syrisch gezin
ANP
Omwonenden tegen huisvesting van arbeidsmigranten
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen