Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Asielzoekers Weert betrokken bij aanrandingen Keulen'

Geplaatst opzaterdag 11 maart 2017 - 8:18

Een deel van de asielzoekers die vorig jaar in Weert voor problemen zorgden, was waarschijnlijk ook betrokken bij de rellen tijdens de jaarwisseling in Keulen in 2015, toen vrouwen massaal aangerand en beroofd werden.

De Marokkaanse gemeenschap in Weert bracht burgemeester Jos Heijmans daarvan vorig jaar op de hoogte, schrijft De Limburger.

Noodbevel
Heijmans besloot daarop een noodbevel uit te vaardigen, zodat de overlastgevende asielzoekers het terrein van het azc tijdens de feestdagen niet mochten verlaten. Hij probeerde met deze maatregel te voorkomen dat er ook in Weert Keulse taferelen zouden ontstaan.

Lees ook: Noodbevel: huisarrest voor hinderlijke asielzoekers

Burgemeester Jos Heijmans van Weert. "Veiligheid was in het geding"
Foto: ANP

Prostitutie
De 26 Noord-Afrikaanse asielzoekers zorgden bovendien al langere tijd in Weert voor overlast. "Het COA kon de situatie niet meer aan", zegt Heijmans in de krant. Ze maakten zich schuldig aan drank- en drugsgebruik, geweld, diefstal, vechtpartijen, bespugen van vrouwen en het organiseren van prostitutie in het azc. "De veiligheid was in het geding. Ook de Marokkaanse gemeenschap in Weert vroeg me hard op te treden tegen de Noord-Afrikanen."

Het coa en de politie kunnen niet bevestigen dat een deel van deze overlastgevende asielzoekers in Weert daadwerkelijk ook in Keulen voor overlast zorgde.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Problemen asielzoekers deels opgelost, niet allemaal weg'
College Weert blijft bij maximaal vijf jaar AZC
Criminele Afrikaanse asielzoekers apart gezet in azc
Geld gevraagd voor asielzoekers die feestje misten
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen