Overslaan en naar de inhoud gaan

Asielzoekers opvang Schinnen dreigen met hongerstaking

Geplaatst opdonderdag 12 mei 2022 - 19:00

Een aantal bewoners van de noodopvang in Schinnen dreigt maandag een hongerstaking te starten omdat zij ontevreden zijn over de procedure voor asielaanvragen.

Zo zouden zij geen informatie krijgen en zouden de aanvragen stilliggen.

Frustratie
De bewoners van de Schinnense noodopvang zeggen gefrustreerd te zijn door het gebrek aan informatie vanuit het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) temidden van de slechte leefomstandigheden in het complex. De asielzoekers protesteren donderdag al tegen de kwestie met een zogeheten sit-in, een geweldloos zitprotest.

Video: L1

Verder zijn de bewoners van de noodopvang ook boos omdat ze het gevoel hebben dat vluchtelingen uit Oekraïne sneller geholpen worden.

Protesten
Het is niet voor het eerst dat de bewoners in opstand komen. Ook in januari werd al geprotesteerd vanwege de slechte leefomstandigheden in de opvang. Er waren toen klachten over de temperatuur in het complex, het eten en de veiligheid. Daarnaast voelden de vluchtelingen zich onveilig in de opvang doordat deze bestaat uit een aantal tenten.

Lees ook: Asielzoekers opvang Schinnen voeren actie

Het COA wil donderdag niet reageren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen