Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Asielzoekers naar Keerpunt in Cadier en Keer'

Geplaatst opdinsdag 24 mei 2016 - 6:34

Het Keerpunt in Cadier en Keer wil maximaal 120 minder-jarige asielzoekers opvangen. Ze kunnen wonen op het terrein van de instelling in speciale units.

Dat zei directeur Ben Dolmans van Het Keerpunt maandag tijdens een bezoek van staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs, VVD) aan de jeugdgevangenis/gesloten jeugdinrichting.

Woonruimte
De gemeente Eijsden- Margraten zoekt momenteel woonruimte voor 450 asielzoekers, verspreid over drie locaties. Ze hadden die vluchtelingen willen onderbrengen in een leeg klooster in Rijckholt, maar de dorpsbewoners vinden dat aantal te hoog.

Alleenstaande jongeren
Mocht de gemeente met het COA tot overeenstemming komen tot het huisvesten van asielzoekers in Het Keerpunt, dan gaat Dolmans’ voorkeur uit naar alleenstaande jongeren, in leeftijd variërend van 14 tot 18 jaar. Zijn organisatie beschikt over de kennis, zorg en infrastructuur die deze groep jongeren nodig heeft. De vluchtelingen worden gescheiden opgevangen van de bewoners die al in Het Keerpunt zitten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Jonge asielzoekers in Cadier en Keer
ANP-400338190
'Dode in Britse koeltruck liep weg uit Cadier en Keer'
Vrachtwagen oplegger truck verstekeling
Geen onderzoek naar slachtoffers koelwagen op verzoek OM
Grays mensensmokkel cadier en keer vietnam vietnamezen (28 aug 2020)
Leider smokkelbende met 'dodentruck' bekent schuld
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen