Heijmans overhandigt boek aan Pechtold (24 nov 2020)

Heijmans overhandigt eerste exemplaar boek aan Pechtold

Voormalig burgemeester Jos Heijmans van Weert heeft dinsdag het eerste exemplaar van zijn boek 'Hardt' overhandigd aan partijgenoot Alexander Pechtold.

diefstal stockfoto (20 okt 2020)
Venray gaat overlast van asielzoekers aanpakken

De gemeente Venray gaat samen met Nijmegen, Grave en Boxmeer overlastgevende asielzoekers aanpakken.

IMG_0339
Video: Asielzoekers delen bloemen uit aan buurtbewoners

De bewoners van het asielzoekerscentrum in Baexem hebben zaterdag een alternatief bedacht voor het niet doorgaan van de landelijke open dag. Ze hebben rozen uitgedeeld aan de buurtbewoners.

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol
Iraniërs demonstreren in AZC Echt tegen te lange procedures

Een groep Iraanse bewoners van het AZC heeft woensdag gebruik gemaakt van het bezoek van staatssecretaris Broekers-Knol om aandacht te vragen voor hun situatie.

Stil slaapzakken
Hartverwarmende actie voor getroffen migranten in Lesbos

Het hart van de uit Belfeld afkomstige Anne Vermeulen breekt wanneer ze hoort dat een brand vorige week vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos heeft verwoest.

azc school
Definitief einde voor azc-school Weert

Na vijf jaar is de azc-school waar voortgezet- en primair onderwijs werd gegeven aan de kinderen van het asielzoekerscentrum dicht. De school opende haar deuren in januari 2016 . Honderden kinderen leerden er de eerste Nederlandse woorden.

Mathilde Dominikowski azc Weert (12 sep 2020)
Vijf jaar azc Weert: 'Het was improviseren'

Mathilde Dominikowski uit Weert was als vrijwilliger actief vanaf de eerste dag dat het asielzoekerscentrum in Weert de deuren opende.

foto wassim habib (11 sep 2020)
Wassim Habib was de 'held' van Weert

Wassim Habib uit Damascus behoorde tot de eerste groep vluchtelingen die in het azc in Weert kwam wonen in september 2015.

AZC Weert
Joann en Omar werden beste vrienden in het AZC in Weert

Het begon een paar jaar geleden als een samenwerking tussen leraar en leerling in het asielzoekerscentrum in Weert, maar de relatie tussen de Syrische Omar Osso en Joann Dinjens uit Beek groeide uit tot een hechte vriendschap.

kms weert azc (9 sep 2020)
Vijf jaar vluchtelingenopvang in Weert: een overzicht

Na vijf jaar verdwijnt het asielzoekerscentrum (azc) uit Weert.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV