Opbouw Opvang Schinnen5

Steeds meer gezinnen op noodopvanglocatie Schinnen

De noodopvanglocatie op de voormalige legerbasis in Schinnen telt steeds meer gezinnen.

Schinnen (16 nov 2021)
Vlucht van Syrische broers via Wit-Rusland naar Schinnen

Inmiddels verblijven de eerste bewoners in de noodopvang op de voormalige legerbasis in Schinnen. Sami is één van de ongeveer 450 asielzoekers die hier het komende jaar zal wonen. Hij vertelt het verhaal over zijn vlucht.

De Baenje
Voormalig zorgcentrum Sittard benoemd tot noodopvang

Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) heeft besloten het voormalig zorgcentrum De Baenje in Sittard-Geleen in te zetten als noodopvang voor asielzoekers. Hier zullen van 11 november tot 8 december maximaal 40 vluchtelingen verblijven.

ter apel
Vluchtelingen vanaf november in Schinnen: 'Nood is hoog'

De gemeente Beekdaelen verwacht dat de eerste vluchtelingen op 8 november hun intrek kunnen nemen op het voormalige USAG-terrein in Schinnen. In totaal kunnen er 450 vluchtelingen terecht voor de duur van een jaar.

De Baenje
Sittard-Geleen biedt tijdelijk opvang aan 40 vluchtelingen

Gemeente Sittard-Geleen stelt tijdelijk 40 opvangplekken in voormalig zorgcentrum De Baenje voor vluchtelingen beschikbaar. Zij zijn gedurende vier weken welkom.

Ahmed Aloubiad, installateur bij C3 (04 okt 2021)
Statushouders bouwen tiny houses voor statushouders

Limburgse gemeenten en woningcorporaties willen asielzoekers die in Nederland mogen blijven, huisvesten in miniwoningen. Maar wie moeten die zogeheten tiny houses bouwen? In Panningen weten ze het antwoord: de statushouders zelf.

JPG
Dansvoorstelling over vluchtelingenkinderen in premiere

De dansvoorstelling 'Kites' over een langdurig verblijf in een AZC van Roshanak Morrowatian is in premiere gegaan. De maker vluchtte op zesjarige leeftijd uit Iran.

tiny houses
Gemeentes kunnen sneller bouwen voor woningzoekenden

Het Rijk, de Provincie Limburg, Limburgse gemeenten en het COA hebben donderdagmorgen het Integratie Akkoord Limburg gesloten. Een overeenkomst waardoor het aantrekkelijk voor gemeenten is om snel woningen te realiseren voor statushouders en andere woningzoekenden.

AZC Echt
Voorlopig geen Afghanen naar opvang in Limburg

Er zijn nog geen concrete locaties in beeld voor opvang van asielzoekers in Limburg, ook niet nu een grote groep vluchtelingen uit Afghanistan ons land binnenkomt.

Luc Winants
Extra boa's ingezet tegen overlast kleine groep asielzoekers

De gemeente Venray gaat extra boa's inzetten om overlast van een kleine groep asielzoekers tegen te gaan.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten