Stil slaapzakken

Hartverwarmende actie voor getroffen migranten in Lesbos

Het hart van de uit Belfeld afkomstige Anne Vermeulen breekt wanneer ze hoort dat een brand vorige week vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos heeft verwoest.

azc school
Definitief einde voor azc-school Weert

Na vijf jaar is de azc-school waar voortgezet- en primair onderwijs werd gegeven aan de kinderen van het asielzoekerscentrum dicht. De school opende haar deuren in januari 2016 . Honderden kinderen leerden er de eerste Nederlandse woorden.

Mathilde Dominikowski azc Weert (12 sep 2020)
Vijf jaar azc Weert: 'Het was improviseren'

Mathilde Dominikowski uit Weert was als vrijwilliger actief vanaf de eerste dag dat het asielzoekerscentrum in Weert de deuren opende.

foto wassim habib (11 sep 2020)
Wassim Habib was de 'held' van Weert

Wassim Habib uit Damascus behoorde tot de eerste groep vluchtelingen die in het azc in Weert kwam wonen in september 2015.

AZC Weert
Joann en Omar werden beste vrienden in het AZC in Weert

Het begon een paar jaar geleden als een samenwerking tussen leraar en leerling in het asielzoekerscentrum in Weert, maar de relatie tussen de Syrische Omar Osso en Joann Dinjens uit Beek groeide uit tot een hechte vriendschap.

kms weert azc (9 sep 2020)
Vijf jaar vluchtelingenopvang in Weert: een overzicht

Na vijf jaar verdwijnt het asielzoekerscentrum (azc) uit Weert.

azc weert (8 sep 2020)
Laatste bewoners azc Weert vertrekken donderdag

De laatste bewoners van het asielzoekerscentrum (azc) in Weert vertrekken aanstaande donderdag.

Grays mensensmokkel cadier en keer vietnam vietnamezen (28 aug 2020)
Leider smokkelbende met 'dodentruck' bekent schuld

Een Ierse man die verdacht wordt van doodslag op 39 Vietnamezen die in oktober 2019 in een koelvrachtwagen in Engeland zijn gevonden, heeft schuld bekend. Het gaat om de 40-jarige Ier Ronan Hughes. Hij verscheen vrijdag voor de rechtbank in Londen.

Sumayya vluchtte uit Oeganda vanwege haar geaardheid (1 aug 2020)
Sumayya vluchtte uit Oeganda vanwege haar geaardheid

Waar hier met evenementen als de Limburg Pride aandacht is voor diversiteit en seksuele geaardheid, is dat in andere landen nog levensgevaarlijk.

Vrachtwagen oplegger truck verstekeling
Geen onderzoek naar slachtoffers koelwagen op verzoek OM

Het Nederlandse Openbaar Ministerie heeft Belgiƫ 'uitdrukkelijk' verzocht geen onderzoek te doen naar twee Vietnamese tieners die vorig jaar in oktober met 37 anderen omkwamen in een koelwagen in Engeland.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV