Overslaan en naar de inhoud gaan

Asielzoeker Weert: ik deed gewoon wat ik moest doen

Geplaatst opzondag 20 september 2015 - 17:43

Van verstotene tot held in één dag. De Syrische asielzoeker Wassim Habib hielp zaterdag op het stationsplein in Weert een man die een hartaanval kreeg.

Wassim is één van de 1000 asielzoekers die afgelopen week in de voormalige kazerne zijn ondergebracht.

Mijn werk
Hij was onderweg naar het stadscentrum en wandelde over het Stationsplein. Daar zag hij dat een man onwel werd. Hij schoot meteen te hulp. "Ik deed gewoon wat ik moest doen. Het is mijn werk, dit is normaal", zegt hij tegen L1.

Wassim komt uit Damascus in Syrië. Hij werkte er als gespecialiseerd verpleegkundige in een ziekenhuis.

Politie
In eerste instantie werd hij afgeschrikt door de aanwezigheid van agenten op de plek waar de man onwel werd. "Ik was bang voor de politie. Ik kom uit Syrie hier naar toe. Maar ik kan niet weggaan als een zieke man op de grond ligt. Dus ik kwam terug naar de man."

"Ik ging naar de politie en gaf aan dat ik kon helpen. De politie zei eerst nee, maar nadat ik vertelde dat ik medisch kennis heb, kon ik helpen. De bloeddruk en het hart was goed, ik merkte wel een hoge dosis alcohol. De ambulance kwam, de man was veilig en ik kon gaan."

Lees ook: Vluchteling helpt onwel geworden man op Stationsplein Weert

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Duizend vluchtelingen naar kazerne in Weert
'Chaos bij asielzoekerscentrum in Van Hornekazerne Weert'
Poorten azc Weert waren bijna etmaal gesloten
Sinterklaasfeest asielzoekers Weert gaat niet door
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen