Overslaan en naar de inhoud gaan

Asielzoeker Weert: ik deed gewoon wat ik moest doen

Geplaatst opzondag 20 september 2015 - 17:43

Van verstotene tot held in één dag. De Syrische asielzoeker Wassim Habib hielp zaterdag op het stationsplein in Weert een man die een hartaanval kreeg.

Wassim is één van de 1000 asielzoekers die afgelopen week in de voormalige kazerne zijn ondergebracht.

Mijn werk
Hij was onderweg naar het stadscentrum en wandelde over het Stationsplein. Daar zag hij dat een man onwel werd. Hij schoot meteen te hulp. "Ik deed gewoon wat ik moest doen. Het is mijn werk, dit is normaal", zegt hij tegen L1.

Wassim komt uit Damascus in Syrië. Hij werkte er als gespecialiseerd verpleegkundige in een ziekenhuis.

Politie
In eerste instantie werd hij afgeschrikt door de aanwezigheid van agenten op de plek waar de man onwel werd. "Ik was bang voor de politie. Ik kom uit Syrie hier naar toe. Maar ik kan niet weggaan als een zieke man op de grond ligt. Dus ik kwam terug naar de man."

"Ik ging naar de politie en gaf aan dat ik kon helpen. De politie zei eerst nee, maar nadat ik vertelde dat ik medisch kennis heb, kon ik helpen. De bloeddruk en het hart was goed, ik merkte wel een hoge dosis alcohol. De ambulance kwam, de man was veilig en ik kon gaan."

Lees ook: Vluchteling helpt onwel geworden man op Stationsplein Weert

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Duizend vluchtelingen naar kazerne in Weert
'Chaos bij asielzoekerscentrum in Van Hornekazerne Weert'
Poorten azc Weert waren bijna etmaal gesloten
Sinterklaasfeest asielzoekers Weert gaat niet door
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen