Overslaan en naar de inhoud gaan

Asielzoeker Gláucio wordt volgende week uitgezet

Geplaatst opvrijdag 28 augustus 2015 - 12:22

Asielzoeker Gláucio Ventura Tiago (13), zus Márcia (18) en ouders worden volgende week Nederland uitgezet. Het gezin woonde tot vorige maand in het asielzoekerscentrum in Venlo.

Volgens kinderrechtenorganisatie Defence for Children is het gezin vrijdagochtend bij de gezinslocatie in Gilze-Rijen aangehouden door de vreemdelingenpolitie. De familie is vervolgens vervoerd naar een detentiecentrum. Defence for Children vermoedt naar Zeist. Op 4 september wordt de familie op het vliegtuig gezet naar Angola. Volgens de organisatie probeert de advocaat van het gezin de aanstaande uitzetting te voorkomen.

Kinderpardon
Defence for Children noemt de aanstaande uitzetting belachelijk omdat de Raad van State nog uitspraak moet doen over de asielaanvraag van de familie. Gláucio vindt dat hij in aanmerking komt voor het kinderpardon omdat hij langer dan tien jaar in Nederland verblijft.

Oorlogsmisdaden
De rechtbank in Arnhem oordeelde begin dit jaar dat Gláucio geen recht heeft op een verblijfsvergunning omdat zijn vader Luciano verdacht wordt van betrokkenheid bij oorlogsmisdaden in Angola. Hij wordt daar niet voor vervolgd. Vanwege de zogenoemde 1F-status van Luciano vindt de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) dat het gezin terug moet naar Angola.

Asielzoekerscentrum
De familie was tot vorige maand woonachtig in het asielzoekerscentrum in Venlo. Na de gedwongen sluiting daarvan verhuisde de familie naar een gezinslocatie in Gilze-Rijen. Gláucio speelde vorig seizoen in de D1 van voetbalteam SV Blerick en was leerling op het Valuas College in Venlo.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Advocaat wil uitzetting gezin Gláucio blokkeren
ANP
Gláucio en Márcia mogen toch in Nederland blijven
Gláucio en Márcia 'verheugd' om besluit Dijkhoff
ANP
Uitzetting vader Gláucio en Márcia uitgesteld
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen