Overslaan en naar de inhoud gaan

Asielopvang Venlo in juli dicht

Geplaatst opdonderdag 12 maart 2015 - 15:53

Het asielzoekerscentrum in Venlo gaat op 23 juli dicht.

De gemeente Venlo is wel met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in overleg of er op termijn ergens anders binnen de gemeentegrenzen een locatie geschikt is voor de vestiging van een nieuw opvangcentrum.

550 asielzoekers
In het huidige opvangcentrum is nu plaats voor ongeveer 550 asielzoekers. Ook voor het personeel wordt een andere plek gezocht.

Vijftien jaar
Het azc werd in 2000 geopend, en is vijftien jaar in gebruik geweest. Daar komt deze zomer een eind aan, omdat dit is afgesproken met de omwonenden.

Afspraken
In 2009 heeft voormalig wethouder de heer Jan Lamers afspraken met de omwonenden van het azc aan de Weselseweg vastgelegd over de sluiting van het azc en de herbestemming van de locatie tot natuur. Deze afspraak is als voorwaarde opgenomen in de bestuursovereenkomst tussen de gemeente.

Nieuwe opvangplekken
Gezien het hoge aantal asielaanvragen in Nederland is het COA nog steeds op zoek naar nieuwe opvangplekken.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

CDA: extra geld naar Limburg voor opvang
Statenfractie VVD geschrokken van incidenten in azc's
ANP
Burgemeester Heijmans van Weert op bezoek bij Plasterk
Limburg nog niet halverwege 3500 beloofde asielbedden
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen