Overslaan en naar de inhoud gaan

Asielkinderen Venlo verspreid over basisscholen

Geplaatst opdinsdag 22 september 2015 - 16:50

Venlo wil kinderen die verblijven in het asielzoekerscentrum (azc) aan de Weselseweg onderwijs aanbieden op scholen verspreid over de hele gemeente.

Wethouder Ramon Testroote (PvdA, Welzijn) is daarover in gesprek met de scholenkoepels Fortior, Kerobei en Akkoord.

Start
Vluchtelingen kunnen nu nog elk moment te horen krijgen dat ze naar een andere locatie moeten. Pas als gezinnen permanent in Venlo blijven, zal worden gestart met het geven van onderwijs. Dat zal 'enkele weken' duren, volgens de voorzitters van Fortior en Kerobei.

Welkom
Fortior heeft vanaf de opening van het azc in 2000 tot de sluiting twee maanden geleden als enige scholenkoepel in de gemeente kinderen van vluchtelingen opgevangen. Op 1 oktober 2014 zaten er vijftig op Fortior-scholen. Bestuursvoorzitter Peter van Eijk heet de kinderen nu weer welkom. "We hebben de vluchtelingen altijd met veel plezier en expertise onderwijs kunnen bieden."

Screening
Soentjens pleit er voor de kinderen eerst op het azc les te geven. "Zodoende kun je een soort screening houden en bekijken wat elk kind afzonderlijk nodig heeft. Vervolgens kun je bepalen welke school en klas het best bij iedere leerling past."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Chaos bij asielzoekerscentrum in Van Hornekazerne Weert'
azc weert (8 sep 2020)
Laatste bewoners azc Weert vertrekken donderdag
stadhuis weert (2 mrt 2020)
COA-gelden Weert dikwijls besteed aan netwerk Jos Heijmans
Asielzoekerscentrum in Venlo gaat weer open
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen