asfaltnu (2)

Duitse wind doet AsfaltNu geuren in woonwijk Kerensheide

Als de wind uit Duitsland waait dan ruiken de inwoners van Kerensheide bij Stein de asfaltfabriek. "Maar juist dat gevaarlijke benzeen is reukloos begrijp ik."

asfaltcentrale stein (9 nov 2021)
Asfaltcentrale Stein stoot teveel benzeen uit

Asfaltcentrale AsfaltNu in Stein stoot teveel schadelijke stoffen uit. Dat heeft onderzoeksbureau Tauw vastgesteld, de resultaten zijn dinsdagochtend met omwonenden gedeeld.

meetwagen stein onderzoek asfaltcentrale asfalt stank overlast stankoverlast (21 okt 2021)
Asfaltcentrale Stein hangt dwangsommen boven het hoofd

De gemeente Stein is van plan om dwangsommen op te leggen aan de plaatselijke asfaltcentrale AsfaltNu, als die de uitstoot van onder meer kankerverwekkend benzeen niet vermindert.

stock wegwerkzaamheden
Weg nog niet vrij voor bundeling asfaltcentrales

Bouwondernemingen BAM en Heijmans mogen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) hun asfaltcentrales nog niet samenvoegen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten