Overslaan en naar de inhoud gaan

Asbest wordt dure grap voor particulier en bedrijf

Geplaatst opdonderdag 24 december 2015 - 6:05

Tienduizenden particulieren en bedrijven in Limburg krijgen de komende jaren te maken met flinke kosten vanwege de verplichte sanering van asbestdaken.

De totale operatie kost tussen de 250 en 400 miljoen euro, zo schrijven de Limburgse kranten.

Acht miljoen
Limburg telt circa acht miljoen vierkante meter aan asbestdaken. Bij zo’n 47.000 stallen en andere bouwwerken bij particulieren en nog eens een kleine 7000 boerenschuren en -stallen zit de kankerverwekkende stof in het dakmateriaal.

Uiterlijk 2024
Het Rijk eist dat alle asbestdaken die bloot staan aan weer en wind uiterlijk in 2024 zijn verwijderd. De sanering van daken groter dan 35 vierkante meter moet gebeuren door een gecertificeerd bedrijf en kost, zeker bij grotere oppervlaktes, al snel vele duizenden euro’s per dak.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Politiek sceptisch over asbestprogramma Prevoo
Werkstraf voor architect na asbestincident
Sanering asbestdaken ligt achter op schema
Nieuw onderzoek naar gevolgen fijnstof
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen