Overslaan en naar de inhoud gaan

Asbest wordt dure grap voor particulier en bedrijf

Geplaatst opdonderdag 24 december 2015 - 6:05

Tienduizenden particulieren en bedrijven in Limburg krijgen de komende jaren te maken met flinke kosten vanwege de verplichte sanering van asbestdaken.

De totale operatie kost tussen de 250 en 400 miljoen euro, zo schrijven de Limburgse kranten.

Acht miljoen
Limburg telt circa acht miljoen vierkante meter aan asbestdaken. Bij zo’n 47.000 stallen en andere bouwwerken bij particulieren en nog eens een kleine 7000 boerenschuren en -stallen zit de kankerverwekkende stof in het dakmateriaal.

Uiterlijk 2024
Het Rijk eist dat alle asbestdaken die bloot staan aan weer en wind uiterlijk in 2024 zijn verwijderd. De sanering van daken groter dan 35 vierkante meter moet gebeuren door een gecertificeerd bedrijf en kost, zeker bij grotere oppervlaktes, al snel vele duizenden euro’s per dak.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Politiek sceptisch over asbestprogramma Prevoo
Werkstraf voor architect na asbestincident
Sanering asbestdaken ligt achter op schema
Nieuw onderzoek naar gevolgen fijnstof
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen