Overslaan en naar de inhoud gaan

Asbest vrijgekomen bij brand Kerkrade

Geplaatst opwoensdag 15 januari 2020 - 11:32

Bij de hooibrand die sinds dinsdagavond in Kerkrade woedt is asbest vrijgekomen.

Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat het om enkele asbestplaten gaat.

Weilanden
Die lagen op het dak van de oude schuur aan de Kloosteranstelerweg die dinsdagavond rond 19:45 uur vlam vatte. Doordat de stal omringd is door weilanden worden andere burgers niet de dupe van de vrijgekomen asbest, zo geeft de brandweer aan.

Lees ook: Brandweer laat hooibrand uitbranden: 'Blijf uit de rook'

Uitbranden
De brandweer laat de stal onder controle uitbranden, omdat het hooi in de schuur vlam heeft gevat en zich niet laat blussen. Woensdagochtend was dat nog steeds gaande. De brandweer hoopt rond het middaguur te kunnen vertrekken.

Buitenring
Totdat de brand volledig uit is, trekt er nog rook over de nabijgelegen Buitenring Parkstad. De brandweer geeft aan dat passerende automobilisten woensdagochtend nog melding maken van de brand, maar dat de (rook)overlast meevalt. De brandweer adviseerde dinsdagavond omwonenden nog ramen en deuren gesloten te houden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen