Overslaan en naar de inhoud gaan

Asbest vrijgekomen bij brand Kerkrade

Geplaatst opwoensdag 15 januari 2020 - 11:32

Bij de hooibrand die sinds dinsdagavond in Kerkrade woedt is asbest vrijgekomen.

Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat het om enkele asbestplaten gaat.

Weilanden
Die lagen op het dak van de oude schuur aan de Kloosteranstelerweg die dinsdagavond rond 19:45 uur vlam vatte. Doordat de stal omringd is door weilanden worden andere burgers niet de dupe van de vrijgekomen asbest, zo geeft de brandweer aan.

Lees ook: Brandweer laat hooibrand uitbranden: 'Blijf uit de rook'

Uitbranden
De brandweer laat de stal onder controle uitbranden, omdat het hooi in de schuur vlam heeft gevat en zich niet laat blussen. Woensdagochtend was dat nog steeds gaande. De brandweer hoopt rond het middaguur te kunnen vertrekken.

Buitenring
Totdat de brand volledig uit is, trekt er nog rook over de nabijgelegen Buitenring Parkstad. De brandweer geeft aan dat passerende automobilisten woensdagochtend nog melding maken van de brand, maar dat de (rook)overlast meevalt. De brandweer adviseerde dinsdagavond omwonenden nog ramen en deuren gesloten te houden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen