Overslaan en naar de inhoud gaan

Asbest vrijgekomen bij brand Chemelot

Geplaatst opvrijdag 2 oktober 2015 - 17:15

Bij de brand die woensdag woedde in een kunstmestfabriek op bedrijventerrein Chemelot, is asbest vrijgekomen.

Dat heeft Chemelot bekendgemaakt.

Brandweerkazerne
De kankerverwekkende stof is daarbij verspreid in de fabriek van OCI Nitrogen. Ook is er asbest terechtgekomen in het gebouw van de bedrijfsbrandweer op het industrieterrein in Sittard-Geleen. De brandweermensen zijn daar inmiddels over geïnformeerd, er zijn maatregelen genomen om de stof op te kunnen ruimen.

Op de rest van het terrein en in de omgeving is geen asbest gevonden.

Stank
De brand brak woensdagmorgen rond 10:00 uur uit in de kelder van de kunstmestfabriek. Door brandende rubberen transportbanden kwam een zeer penetrante lucht vrij. Ook werden uit voorzorg enkele fabrieken in de buurt van de brand stilgelegd. De brandweer is vrijwel de hele dag bezig geweest met blussen.

Lees ook: Kelderbrand in kunstmestfabriek op Chemelot-terrein

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Schade kelderbrand OCI Nitrogen nog onduidelijk
Brand ammoniakfabriek Chemelot-terrein onder controle
Ook stoom en overlast na brand Chemelot
Excuses OCI voor overlast brand Chemelot-terrein
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen