Overslaan en naar de inhoud gaan

Asbest vrijgekomen bij brand Berg en Terblijt

Geplaatst opzaterdag 21 maart 2015 - 10:36

Bij de grote brand in Berg en Terblijt van vrijdagavond is asbest vrijgekomen.

In een cirkel van dertig meter rondom een loods in Berg en Terblijt zijn de asbestdeeltjes gevonden. Een expert is ter plekke om de deeltjes op te ruimen.

Geen gevaar
Volgens een woordvoerder van de brandweer is er geen besmettingsgevaar voor de naastgelegen camping en omwonenden. De brandweermannen en -voertuigen zijn afgespoten om verdere verspreiding van het asbest te voorkomen.

Vier loodsen
De brand brak vrijdagavond rond 23:00 uur uit in een loods aan de Rijksweg in Berg en Terblijt. Het vuur sloeg al snel over waardoor er razendsnel vier loodsen in brand stonden. In de loodsen bevonden zich landbouwmaterialen en opslag van fruit.

Lees ook: Grote brand in loods in Berg en Terblijt

Brand meester
Rond 05:30 uur werd het sein brand meester gegeven. Bij de brand is niemand gewond geraakt. Hoe het vuur kon ontstaan is nog niet duidelijk.

Lees ook: Brand Berg en Terblijt onder controle

L1
L1
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Grote brand in loods in Berg en Terblijt
Brand Berg en Terblijt onder controle
Asbest hindert onderzoek naar brand Valkenburg
Verhoogde concentratie gas gemeten in Berg en Terblijt
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen