Overslaan en naar de inhoud gaan

Asbest vrij bij brand Beatrixhaven in Maastricht

Geplaatst opdonderdag 20 november 2014 - 6:29

Bij de brand op industrieterrein Beatrixhaven is volgens de brandweer asbest vrijgekomen. De brand is inmiddels onder controle.

Het getroffen gebied is afgezet voor publiek. Een opruimingsdienst is bezig met het verwijderen van de asbest. Volgens Veiligheidsregio Zuid-Limburg valt het mee en is de asbest alleen gevonden in het afgesloten terrein van de brand.

Donderdagmiddag
De brandweer is nog tot zeker donderdagmiddag bezig met blussen. Tot die tijd blijft er sprake van rookontwikkeling en stankoverlast. Het advies om ramen en deuren gesloten te houden, blijft gelden.

Borgharen
Uit voorzorgsmaatregelen wordt de bewoners van Borgharen geadviseerd geen voedsel uit de tuin te eten en het vee niet buiten te laten grazen. Er wordt nog onderzocht of ook hier asbestdeeltjes zijn gevallen.

Lees ook:
Brandweer druk met brand industrieterrein Maastricht
Grote brand op bedrijventerrein Beatrixhaven Maastricht

Foto: Nils Rompen
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maastricht erkent fouten bij grote brand Beatrixhaven
Brandweer druk met brand industrieterrein Maastricht
Brand Maastricht (8 oktober 2016)
Brand op bedrijventerrein in Maastricht weer opgelaaid
Nablussen bij recyclingbedrijf in Maastricht
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen