Overslaan en naar de inhoud gaan

Asbest verwijderen kost Horst half miljoen extra

Geplaatst opdonderdag 29 oktober 2015 - 12:06

Het saneren van asbest in het dak van het gemeentehuis in Horst valt bijna een half miljoen euro duurder uit.

De benodigde 475.000 euro wordt uit de algemene reserve gehaald om de werkzaamheden zo snel mogelijk uit te voeren.

Verspreiding
Eind september stelde de raad al 435.000 euro beschikbaar voor het saneren van asbest in het dak. Een proefmeting wees uit dat dit materiaal verkleefd is met de dakisolatie. Asbest in de open lucht verwijderen is daardoor geen optie omdat de kans op verspreiding van het asbest door het centrum van Horst te groot is.

Extra maatregelen
Daardoor zijn extra maatregelen nodig. Zo wordt het materiaal geïsoleerd verwijderd en komen er langdurig steigers met netten langs het gemeentehuis te staan. Ook is de nieuwe wijze van verwijderen erg arbeidsintensief en zijn er meer manuren nodig. Daarnaast moet voor het hele proces een deskundige ingehuurd worden.

Omwonenden van het gebouw aan het Wilhelminaplein en ambtenaren van Horst aan de Maas worden over het project geïnformeerd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Horst krijgt opleiding voor asbestruimers
Asbest vrijgekomen bij schuurbrand in America
Brandweer rukt uit voor grote brand in Meterik
Asbest vrijgekomen bij grote brand in Meterik
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen