Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Asbest verwijderen kost Horst half miljoen extra

Geplaatst opdonderdag 29 oktober 2015 - 12:06

Het saneren van asbest in het dak van het gemeentehuis in Horst valt bijna een half miljoen euro duurder uit.

De benodigde 475.000 euro wordt uit de algemene reserve gehaald om de werkzaamheden zo snel mogelijk uit te voeren.

Verspreiding
Eind september stelde de raad al 435.000 euro beschikbaar voor het saneren van asbest in het dak. Een proefmeting wees uit dat dit materiaal verkleefd is met de dakisolatie. Asbest in de open lucht verwijderen is daardoor geen optie omdat de kans op verspreiding van het asbest door het centrum van Horst te groot is.

Extra maatregelen
Daardoor zijn extra maatregelen nodig. Zo wordt het materiaal geïsoleerd verwijderd en komen er langdurig steigers met netten langs het gemeentehuis te staan. Ook is de nieuwe wijze van verwijderen erg arbeidsintensief en zijn er meer manuren nodig. Daarnaast moet voor het hele proces een deskundige ingehuurd worden.

Omwonenden van het gebouw aan het Wilhelminaplein en ambtenaren van Horst aan de Maas worden over het project geïnformeerd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Horst krijgt opleiding voor asbestruimers
Asbest vrijgekomen bij schuurbrand in America
Brandweer rukt uit voor grote brand in Meterik
Asbest vrijgekomen bij grote brand in Meterik
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen