Overslaan en naar de inhoud gaan

Asbest Roermond pas met carnaval opgeruimd

Geplaatst opmaandag 29 december 2014 - 16:48

Het duurt nog zeker tot carnaval voordat al het asbest in Roermond is opgeruimd.

Op veel plekken liggen nog asbestdeeltjes in tuinen en op daken, na de grote brand twee weken geleden bij jachthaven Het Steel. Daarbij kwam een grote hoeveelheid asbest vrij.

Afgesloten
Een deel van het stadscentrum werd toen een paar dagen afgesloten. Inmiddels zijn de straten en winkelgebieden weer vrij van asbest, maar dat geldt dus niet voor tuinen en daken. Dat gaat nog zeker zeven weken duren.

Onbegrijpelijk
Inwoners van Roemond vinden het onbegrijpelijk dat het opruimen zo lang duurt, zeggen ze tegen L1. "Ik heb twee honden en twee kinderen en die mogen niet de tuin in. Dat risico ga ik gewoon niet aan", zegt één van hen.

Burgemeester
Buurtbewoners hebben inmiddels bewonersgroepen opgericht in de hoop het proces te versnellen. Maar volgens de gemeente kan het niet sneller, zegt burgemeester Peter Cammaert. "Er is een aantal mensen en bedrijven beschikbaar die het schoonmaakwerk kunnen doen. Als we het zorgvuldig willen, dan moet dat fasegewijs gebeuren", zegt hij.

Sneeuw
De sneeuw van de afgelopen dagen gooit voorlopig ook roet in het eten. Pas zodra die is gesmolten, kan het gebied straat voor straat worden schoongemaakt.

Lees ook:
- Flink omzetverlies voor ondernemers Winterbreak Roermond
- Winterbreak Roermond gaat niet meer open
- Nieuwe maatregelen tegen asbest Roermond

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Brand jachthaven Roermond onder controle
Binnenstad Roermond afgesloten vanwege asbestbrand
Treinen stoppen niet in Roermond vanwege asbestgevaar
Dringend advies: mijd centrum Roermond
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen