Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Asbest Roermond pas met carnaval opgeruimd

Geplaatst opmaandag 29 december 2014 - 16:48

Het duurt nog zeker tot carnaval voordat al het asbest in Roermond is opgeruimd.

Op veel plekken liggen nog asbestdeeltjes in tuinen en op daken, na de grote brand twee weken geleden bij jachthaven Het Steel. Daarbij kwam een grote hoeveelheid asbest vrij.

Afgesloten
Een deel van het stadscentrum werd toen een paar dagen afgesloten. Inmiddels zijn de straten en winkelgebieden weer vrij van asbest, maar dat geldt dus niet voor tuinen en daken. Dat gaat nog zeker zeven weken duren.

Onbegrijpelijk
Inwoners van Roemond vinden het onbegrijpelijk dat het opruimen zo lang duurt, zeggen ze tegen L1. "Ik heb twee honden en twee kinderen en die mogen niet de tuin in. Dat risico ga ik gewoon niet aan", zegt één van hen.

Burgemeester
Buurtbewoners hebben inmiddels bewonersgroepen opgericht in de hoop het proces te versnellen. Maar volgens de gemeente kan het niet sneller, zegt burgemeester Peter Cammaert. "Er is een aantal mensen en bedrijven beschikbaar die het schoonmaakwerk kunnen doen. Als we het zorgvuldig willen, dan moet dat fasegewijs gebeuren", zegt hij.

Sneeuw
De sneeuw van de afgelopen dagen gooit voorlopig ook roet in het eten. Pas zodra die is gesmolten, kan het gebied straat voor straat worden schoongemaakt.

Lees ook:
- Flink omzetverlies voor ondernemers Winterbreak Roermond
- Winterbreak Roermond gaat niet meer open
- Nieuwe maatregelen tegen asbest Roermond

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Brand jachthaven Roermond onder controle
Binnenstad Roermond afgesloten vanwege asbestbrand
Treinen stoppen niet in Roermond vanwege asbestgevaar
Dringend advies: mijd centrum Roermond
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen