Gemeentehuis stadhuis Heerlen

Vijf ton extra voor asbestsanering gemeentehuis Heerlen

Er is een half miljoen extra nodig voor de asbestsanering van het gemeentehuis van Heerlen, dat momenteel wordt gerenoveerd.

Asbestdumping buitengebied gemeente Beekdaelen (17 feb 2021)
Asbest gedumpt in buitengebied Beekdaelen

Op de Kalfshofweg in het buitengebied van de gemeente Beekdaelen is een flinke hoeveelheid asbest gedumpt. Behalve golfplaten zijn ook autobanden en plastic aangetroffen.

brand wessem thornerweg (15 feb 2021)
Brand in dichtgetimmerd gebouw in Wessem

In een leegstaand gebouw in Wessem is maandagavond brand uitgebroken. Advies aan omwonenden is om ramen en deuren te sluiten.

Brand in dak van schuurtje Parkstraat / Dammerscheidtstraat Voerendaal nr 1 (07 jan 2021)
Brandweer houdt vuur weg bij woningen Voerendaal

De brandweer heeft donderdagavond weten te voorkomen dat een brand in een schuurtje oversloeg naar een rij woningen in Voerendaal.

Stalbrand Horn (4 jan 2020)
Asbest vrijgekomen bij stalbrand Horn

De brandweer is maandagochtend uitgerukt voor een stalbrand in Horn.

Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane