Overslaan en naar de inhoud gaan

'Arubanen zwijgen over Hennie van Rey'

Geplaatst opdonderdag 2 juli 2015 - 20:52

"Aruba heeft een gesloten cultuur. Het is vooral: 'praat niet naar buiten toe', maar in de wandelgangen wordt nu natuurlijk wel het een en ander bekend."

Dat zegt journalist Niki van der Naald van de Limburgse kranten. Zij verblijft momenteel op Aruba om onderzoek te doen naar Hennie van Rey. "Het is een klein eiland. Iedereen kent iedereen en daarmee is er wel een soort angst dat als je uit de school klapt, je daar op afgerekend wordt."

De broer van Jos van Rey wordt verdacht van het witwassen van miljoenen euro's via Aruba. Het is volgens haar niet makkelijk om meer informatie over de zaak te krijgen. "Ook de plaatselijke krant Amigoe heeft het daar moeilijk mee."

Beter beeld
Toch heeft Van der Naald een beter beeld van de zaak kunnen krijgen: "Het is sowieso goed om te zien waar het eigenlijk allemaal over gaat."

Opgepakt
Hennie van Rey werd vorige week op Aruba opgepakt. Hij wordt ervan verdacht dat hij zijn exportbedrijf heeft gebruikt om miljoenen euro's aan zwart geld van Nederland naar Aruba te sluizen. In een koelcontainer vol kippenvlees vond de Arubaanse politie vorige week bijna drie miljoen euro.

Lees ook: Voorarrest Hennie van Rey met 60 dagen verlengd

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Arubaanse rechter plukt kipcash-daders
Justitie: 45 miljoen witgewassen via 'kipcashnetwerk'
Hennie van Rey voor de rechter in kipcash-zaak
Voorarrest Hennie van Rey met 60 dagen verlengd
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen