Overslaan en naar de inhoud gaan

'Arubanen zwijgen over Hennie van Rey'

Geplaatst opdonderdag 2 juli 2015 - 20:52

"Aruba heeft een gesloten cultuur. Het is vooral: 'praat niet naar buiten toe', maar in de wandelgangen wordt nu natuurlijk wel het een en ander bekend."

Dat zegt journalist Niki van der Naald van de Limburgse kranten. Zij verblijft momenteel op Aruba om onderzoek te doen naar Hennie van Rey. "Het is een klein eiland. Iedereen kent iedereen en daarmee is er wel een soort angst dat als je uit de school klapt, je daar op afgerekend wordt."

De broer van Jos van Rey wordt verdacht van het witwassen van miljoenen euro's via Aruba. Het is volgens haar niet makkelijk om meer informatie over de zaak te krijgen. "Ook de plaatselijke krant Amigoe heeft het daar moeilijk mee."

Beter beeld
Toch heeft Van der Naald een beter beeld van de zaak kunnen krijgen: "Het is sowieso goed om te zien waar het eigenlijk allemaal over gaat."

Opgepakt
Hennie van Rey werd vorige week op Aruba opgepakt. Hij wordt ervan verdacht dat hij zijn exportbedrijf heeft gebruikt om miljoenen euro's aan zwart geld van Nederland naar Aruba te sluizen. In een koelcontainer vol kippenvlees vond de Arubaanse politie vorige week bijna drie miljoen euro.

Lees ook: Voorarrest Hennie van Rey met 60 dagen verlengd

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Arubaanse rechter plukt kipcash-daders
Justitie: 45 miljoen witgewassen via 'kipcashnetwerk'
Hennie van Rey voor de rechter in kipcash-zaak
Voorarrest Hennie van Rey met 60 dagen verlengd
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen