Overslaan en naar de inhoud gaan

Artsen fietsen voor Ronald McDonald huizen in coronatijd

Geplaatst opmaandag 17 mei 2021 - 19:26

Als nieuwe artsen werden ze dit jaar als geen ander geconfronteerd met corona, toch fietsen de veertien vrouwen komende maand 500 kilometer voor het goede doel. "Omdat het juist nu nodig is".

De veertien artsen studeerden allemaal geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht. Ze waaierden uit over verschillende landen en regio's, met verschillende functies. Maar als basisarts, oncologie-onderzoeker of arts in het verpleeghuis kregen ze allemaal te maken met de coronapandemie. Ondanks die aanslag op hun uren, vonden de vrouwen toch tijd om te trainen voor de 500 kilometer van de HomeRide. Om geld op te halen voor de Ronald McDonald Huizen.


Vrijwilliger
"Ik heb zes jaar in het Maastrichtse Ronald McDonald Huis gewerkt als vrijwilliger", vertelt Julia van Hoof. Zij is initiatiefnemer van het Maastrichtse team. "Je merkt dan hoe belangrijk het is dat ouders dichtbij hun kind kunnen zijn als dat ernstig ziek wordt. Ik heb in die periode veel geleerd. In die zin breng je veel, maar je haalt ook veel. Je ziet het belang van emotie en stress in gezondheid, je leert over het herstelvermogen van kinderen. Daar heb ik als arts heel veel aan gehad."

Herseninfarct
Op de trainingsrit door het Heuvelland wordt Julia uit de wind gehouden door Iris van Goor. Ook zij ervoer persoonlijk hoe belangrijk de aanwezigheid van ouders is als veel zekerheden voor een kind wegvallen. "Als zestienjarig kreeg ik een herseninfarct. Dat bleek te komen doordat ik een gaatje in mijn hart had, net als mijn zus. Toen we geopereerd werden, konden mijn ouders terecht in het Ronald McDonald Huis. Daar ben ik ze nu nog dankbaar voor. En nu ben ik inderdaad weer helemaal fit. We fietsen 500 kilometer, ik hoop dat ik er daarvan zelf 250 kan halen."

Nachtdienst
De HomeRide wordt door de coronabeperkingen dit jaar op verschillende locaties verreden. De teams fietsen 24 uur lang in hun eigen omgeving, om contacten te beperken. "Dat is wel jammer, maar ik ben blij dat het doorgaat. Vorig jaar werd het afgelast, nu kunnen we laten zien dat die training niet voor niets is geweest", aldus Julia.

Op 26 en 27 juni draaien de Maastrichtse artsen een extra nachtdienst, hun prestaties zijn hier te volgen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen