Overslaan en naar de inhoud gaan

'Arts' zorginstelling ontslagen vanwege diploma-fraude

Geplaatst opwoensdag 27 september 2017 - 17:19

Zorginstelling Daelzicht in Heel heeft een nep-arts ontslagen. De vrouw had niet de juiste papieren om te werken als dokter.

Ze werkte drie jaar zonder zonder de vereiste diploma's bij de zorginstelling. Ook was ze niet geregistreerd in het BIG-register. Dat is voor artsen wettelijk verplicht.

Ontslagen
De vrouw werkte sinds 2014 bij de medische dienst als basisarts. Ze is op staande voet ontslagen. Voor zover bekend heeft de vrouw geen fouten gemaakt tijdens haar werk. Daelzicht bekijkt nog of er juridische stappen worden ondernomen tegen de arts.

De instelling is een intern onderzoek gestart naar de zaak. Daaruit moet blijken hoe het kan dat ze drie jaar lang als arts werkte, zonder dat ze bevoegd was.

Geschokt
De directie van de zorginstelling laat weten geschrokken te zijn van de ontdekking. "Het behoeft geen betoog dat hiermee het vertrouwen in de medewerker zeer ernstig is geschaad. We zijn hierdoor geschokt", schrijft Daelzicht in een persverklaring.

Gerommel
Zorginstelling Daelzicht was afgelopen periode vaker negatief in het nieuws vanwege een bestuurscrisis. Daardoor moesten twee directieleden het veld ruimen. Ook leed de instelling een miljoenenverlies vanwege alle problemen.

Lees ook: Gerommel kost zorginstelling Daelzicht 4 miljoen

​Daelzicht biedt zorg aan zo'n 2000 gehandicapten in de provincie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen