Overslaan en naar de inhoud gaan

'Arts' zorginstelling ontslagen vanwege diploma-fraude

Geplaatst opwoensdag 27 september 2017 - 17:19

Zorginstelling Daelzicht in Heel heeft een nep-arts ontslagen. De vrouw had niet de juiste papieren om te werken als dokter.

Ze werkte drie jaar zonder zonder de vereiste diploma's bij de zorginstelling. Ook was ze niet geregistreerd in het BIG-register. Dat is voor artsen wettelijk verplicht.

Ontslagen
De vrouw werkte sinds 2014 bij de medische dienst als basisarts. Ze is op staande voet ontslagen. Voor zover bekend heeft de vrouw geen fouten gemaakt tijdens haar werk. Daelzicht bekijkt nog of er juridische stappen worden ondernomen tegen de arts.

De instelling is een intern onderzoek gestart naar de zaak. Daaruit moet blijken hoe het kan dat ze drie jaar lang als arts werkte, zonder dat ze bevoegd was.

Geschokt
De directie van de zorginstelling laat weten geschrokken te zijn van de ontdekking. "Het behoeft geen betoog dat hiermee het vertrouwen in de medewerker zeer ernstig is geschaad. We zijn hierdoor geschokt", schrijft Daelzicht in een persverklaring.

Gerommel
Zorginstelling Daelzicht was afgelopen periode vaker negatief in het nieuws vanwege een bestuurscrisis. Daardoor moesten twee directieleden het veld ruimen. Ook leed de instelling een miljoenenverlies vanwege alle problemen.

Lees ook: Gerommel kost zorginstelling Daelzicht 4 miljoen

​Daelzicht biedt zorg aan zo'n 2000 gehandicapten in de provincie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen