Overslaan en naar de inhoud gaan

Artistiek leider Opera Zuid neemt na 12 jaar afscheid

Geplaatst opwoensdag 6 juli 2016 - 11:31

Miranda van Kralingen neemt eind dit jaar afscheid als artistiek leider van Opera Zuid.

De Gelderse zangeres zwaaide twaalf jaar de scepter bij het operagezelschap.

Figaro
In het najaar van 2016 is Van Kralingen 12,5 jaar werkzaam voor Opera Zuid. Dat wordt gevierd met een speciale opvoering van Le Nozze de Figaro van Mozart. Van Kralingen zal zelf de rol van Marcellina op zich nemen. Opera Zuid dankt haar in een persbericht voor haar 'inzet, deskundigheid en creativiteit'. Wie Van Kralingen opvolgt, is nog niet bekend.

Waarom Van Kralingen afscheid neemt, is niet duidelijk. Ze was op haar vakantieadres niet bereikbaar voor commentaar.

Kritiek
Opera Zuid kreeg onlangs forse kritiek te verduren van de Raad voor Cultuur, het kunst-adviesorgaan van de regering. Van Kralingen liet weten zich niet te herkennen in de klachten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen