Overslaan en naar de inhoud gaan

Artikel VVD schiet partijen Gennep in verkeerde keelgat

Geplaatst opmaandag 12 oktober 2015 - 8:49

SP, PvdA, D66, CDA en de lokale partij KERN in de gemeenteraad van Gennep hebben geschokt gereageerd op een artikel van de VVD op haar website en in het weekblad 1Gennep.

Daarin verzet de VVD zich tegen de eventuele komst van vluchtelingen naar Gennep onder de kop 'Persoonlijke vrijheid en ongelovige honden'. Zij worden ook omschreven als gelukszoekers.

'Ongelovige honden'
De kop verwijst ernaar dat niet-moslims worden beschouwd als 'ongelovige honden', schrijft de VVD. De partij stelt verder: 'Willen we in Nederland een groep mensen welkom heten die een heel andere kijk op de samenleving heeft en zich niet wil aanpassen? Als je je niet wil aanpassen, trek dan de conclusie en ga weg.'

Opzetten
De vijf overige partijen in de gemeenteraad spreken in een gezamenlijke verklaring van een onverholen poging om groepen in onze maatschappij tegen elkaar op te zetten. 'Niet eerder viste de VVD in Gennep zo openlijk in het troebele water van de Wilders-vijver'. Zij trekken ook een parallel tussen de opvang van vluchtelingen en de opvang van inwoners van Gennep in 1944/1945, die werden geëvacueerd vanwege het oorlogsgeweld. Zij werden in Steenwijk en Vinkeveen en elders ruimhartig opgevangen. Dat was vooral in het westen van Nederland niet niks, want daar heerste volop de hongerwinter, aldus de vijf partijen.

'Kwaadaardig stuk'
De partijen roepen in een gezamenlijke verklaring de burgers in Gennep dringend op om afstand te nemen van 'dit kwaadaardige stuk'. Ze zeggen verder hun schouders te willen zetten onder een goede opvang van vluchtelingen, ook in Gennep. 'Zodra zij onderdak en te eten hebben, zullen we met hen praten over hoe wij gewend zijn onze samenleving in te richten. Van mens tot mens.'

Hun reactie wordt woensdag ook gepubliceerd in het weekblad 1Gennep.

Lees ook: D66 Gennep woest over asielzoekers-artikel op VVD-site

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

D66 Gennep woest over asielzoekers-artikel op VVD-site
Raadsleden Bergen lopen weg na 'poppenkast' in raadszaal
Aantal CDA-burgemeesters in Limburg daalt
VVD verliest in Limburg meer dan het landelijk gemiddelde
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen