Overslaan en naar de inhoud gaan

Artikel over verdronken Syriër was 'stompzinnige fout'

Geplaatst opdonderdag 24 augustus 2017 - 6:47

PowNed-baas Dominique Weesie (47) begrijpt de commotie die is ontstaan na een discutabel artikel over een verdronken Syriër op de website van 'zijn' omroep wel.

In een interview met het Algemeen Dagblad noemt hij het artikel een 'stompzinnige fout'.

Verdronken
Op 7 augustus is een 16-jarige Syrische jongen in Buitenbad Groot Venlo verdronken. De tiener kon niet zwemmen en werd door de zwembadleiding meermaals gewaarschuwd niet in het diepe water te springen. Uiteindelijk belandde de jongen toch in dat zwembad. Met fatale afloop.

Lees ook: Drenkeling (16) buitenbad Blerick overleden

Misselijkmakend
Een dag later publiceerde PowNed een artikel over het voorval, waarin termen als 'kansenparel' werden gebruikt. Het stuk begon met de zin: 'Een zestienjarige Syriër heeft bezoekers van Buitenbad Groot Venlo gisteren een vervelende dag bezorgd.' Het artikel riep alom verontwaardiging op.

Weesie twitterde vanaf zijn vakantieadres in Spanje dat hij het artikel 'misselijkmakend' vond.

Lees ook: Excuses voor 'misselijkmakend artikel' dode jongen Blerick

Bedreigingen
Desondanks kon de veelbesproken omroep op een storm aan kritiek rekenen. "Ik praat het niet goed, maar ik verdom het mijn mensen te laten wegzetten als racist. Het aantal bedreigingen dat we ontvingen, vooral op Facebook, was exorbitant. Ik merk bij verslaggevers de angst om de straat weer op te gaan."

Racistisch
Volgens Weesie was het artikel niet racistisch. "Het was gewoon slecht. Punt. Wij zijn echt niet de liefste, maar als iemand in zijn bek wordt gespuugd moet dat niet worden goedgepraat met: 'PowNed is nu eenmaal uit op rellen.' Je blijft met je poten van mijn mensen af."

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen