Overslaan en naar de inhoud gaan

Artikel over verdronken Syriër was 'stompzinnige fout'

Geplaatst opdonderdag 24 augustus 2017 - 6:47

PowNed-baas Dominique Weesie (47) begrijpt de commotie die is ontstaan na een discutabel artikel over een verdronken Syriër op de website van 'zijn' omroep wel.

In een interview met het Algemeen Dagblad noemt hij het artikel een 'stompzinnige fout'.

Verdronken
Op 7 augustus is een 16-jarige Syrische jongen in Buitenbad Groot Venlo verdronken. De tiener kon niet zwemmen en werd door de zwembadleiding meermaals gewaarschuwd niet in het diepe water te springen. Uiteindelijk belandde de jongen toch in dat zwembad. Met fatale afloop.

Lees ook: Drenkeling (16) buitenbad Blerick overleden

Misselijkmakend
Een dag later publiceerde PowNed een artikel over het voorval, waarin termen als 'kansenparel' werden gebruikt. Het stuk begon met de zin: 'Een zestienjarige Syriër heeft bezoekers van Buitenbad Groot Venlo gisteren een vervelende dag bezorgd.' Het artikel riep alom verontwaardiging op.

Weesie twitterde vanaf zijn vakantieadres in Spanje dat hij het artikel 'misselijkmakend' vond.

Lees ook: Excuses voor 'misselijkmakend artikel' dode jongen Blerick

Bedreigingen
Desondanks kon de veelbesproken omroep op een storm aan kritiek rekenen. "Ik praat het niet goed, maar ik verdom het mijn mensen te laten wegzetten als racist. Het aantal bedreigingen dat we ontvingen, vooral op Facebook, was exorbitant. Ik merk bij verslaggevers de angst om de straat weer op te gaan."

Racistisch
Volgens Weesie was het artikel niet racistisch. "Het was gewoon slecht. Punt. Wij zijn echt niet de liefste, maar als iemand in zijn bek wordt gespuugd moet dat niet worden goedgepraat met: 'PowNed is nu eenmaal uit op rellen.' Je blijft met je poten van mijn mensen af."

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen