Sein brandmeester bij grote bosbrand bij Baarlo

Het sein brandmeester is gegeven voor de grote brand in de bossen bij Baarlo. Dat meldde de brandweer rond 18:00 donderdagavond.
De brandweer verwacht nog tot ongeveer 19:30 uur bezig te zijn met nablussen voordat de brand helemaal gedoofd is. "

Moeilijk bereikbaar

De brandweer rukte rond 15:00 uur met veel materieel uit voor de brand in gebied De Meeren. Door de brand ontstond er een flinke rookpluim die van verre te zien was. Volgens de woordvoerder lag de vuurhaard midden in het bos en was de brand daardoor moeilijk bereikbaar. "We hebben meteen twee pelotons naar de brand gestuurd", zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio. ""Door de snelle inzet is de brand beperkt gebleven. Dit had een hele grote brand kunnen zijn."

100 bij 100

De brand woedt volgens die correspondent in een gebied van ongeveer 10.000 vierkante meter. Er zouden geen vlammen meer zijn, maar het vuur is nog niet onder controle. De brandweer zette 8 bluswagens en 4 waterwagens in om het vuur te bestrijden. Een deel van het materieel was afkomstig van de brand bij Griendtsveen, waar de brandweer donderdag afschaalde.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!