Weer feest na zege MVV: 'Geusselt is onneembare vesting'

Een actie uit de wedstrijd tussen MVV en Almere City © PubliciteitVisie
Zeker niet voor het eerst dit seizoen was het feest in De Geusselt na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. MVV boekte de zevende thuiszege van het seizoen door Almere City te verslaan.
Daardoor gaat MVV als nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie de WK-stop in.

500 of 7000

Het verschil tussen afgelopen maandag-en zaterdagavond kon bijna niet groter. Afgelopen maandag kende MVV een totale off-day bij Jong FC Utrecht en zaterdagavond toonde MVV energie en bezorgde het de bijna 7000 toeschouwers een feestje op de tribunes. "Het is zo'n verschil qua sfeer", zegt Ruben van Bommel. "Je krijgt energie van het publiek." Ook Koen Kostons genoot van het publiek. "Afgelopen maandag 500 man en 7000 toeschouwers, dat is wel een verschil."
Bekijk het hele interview met Ruben van Bommel:

April

De laatste keer dat MVV thuis verloor was op 8 april van dit jaar. Doordat MVV in december twee keer uit speelt, blijven de Maastrichtenaren in ieder geval tot het nieuwe kalenderjaar thuis ongeslagen. "De Geusselt is een onneembare vesting", erkent trainer Maurice Verberne, die blij was met het resultaat. "Ik keek eerlijk gezegd wel op tegen deze wedstrijd met die nederlaag van afgelopen maandag in het achterhoofd, maar ook omdat sommige spelers tegen de vermoeidheid aanliepen.

Spelbeeld

Ruben van Bommel zag wel dat Almere zeker niet de mindere was in Maastricht. "Als je de naar de wedstrijd kijkt, was Almere stukken beter, maar we weten wat we kunnen en we hoeven maar een keer voor de goal te komen dan ligt de bal erin", verwijst Van Bommel naar zijn doelpunt. Al had Kostons ook nog wel twee grote kansen op een treffer. "Daar ben ik wel ziek van," zei de Belg."Dat zijn kansen die erin moeten."

Arrogant

Voor Kostons was er één negatieve kant aan de avond. Hij kreeg van scheidsrechter Edwin van de Graaf zijn vijfde gele kaart van het seizoen nadat hij de bal binnenschoot, nadat er was gefloten voor buitenspel. "Ik vond het zelf kinderachtig dat ik een gele kaart kreeg. Eerlijk gezegd was de scheidsrechter ook best arrogant naar ons toe." Die vijfde gele kaart betekent dat Kostons de derby tegen VVV-Venlo op 11 december mist.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!