Pipi Powerrrrr laat de kijker naar zichzelf zoeken

De voorstelling Pipi Powerrrrr © L1
De nieuwe voorstelling in theater Het Laagland in Sittard laat de kijker en de acteurs op zoek gaan naar hun eigen superkracht.
Dat doen ze wel met enige vertraging: eigenlijk zou de voorstelling vorig seizoen al in première zijn gegaan, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Dit weekend is het dan eindelijk zo ver en beleeft PIPIPOWERRRRR haar vuurdoop in de Laaglandzaal in Sittard.

Persoonlijke rol

De naam Pipi Langkous roept meteen beelden op van een onaangepast meisje dat gekke dingen doet en vooral precies doet waar ze zelf zin in heeft. Het Zweedse personage is binnen de voorstelling de inspiratie, maar niet het centrale figuur, dat zijn namelijk de acteurs zelf. "Eigenlijk spelen ze allemaal zichzelf", zegt Inez Derksen. Voor het maken van de voorstelling gingen de acteurs veelvuldig en diepgaand met elkaar in gesprek. Bijvoorbeeld over hun verleden en de dingen waarmee ze hebben geworsteld. Van daaruit ontwikkelde iedereen zijn persoonlijke rol.

Aanpassen

Zo was Nina-Elisa in de Roermondse omgeving waar ze opgroeide een van de weinige kindjes met een donkere huidskleur. "Ik wilde er heel graag bij horen, ik vond het heel lastig om een andere kleur en haarstructuur te hebben." Ook actrice Kiki herinnert zich dat ze vroeger vaak erg haar best deed om erbij te horen door middel van kleding of gedrag. Ze paste zich vaak aan aan datgene waarvan ze dacht dat van haar werd verlangd. "Ik dacht dat dat zo moest." Voor Kiki is het toneelspelen daarin een belangrijke ommekeer geworden. "Ook daarin werd tegen mij gezegd: 'Zou je dat nou wel doen? Is dat nu wel verstandig? Moet je niet een plan B hebben?' En juist door dat toch te doen en dat pad te volgen, leer je wie je echt bent."

Actuele Pipi's

Er komen in de voorstelling ook actuele bekende figuren ter sprake zoals Greta Thunberg, Beyonce, Tim Hofman en Malala. Het Laagland wil de bezoeker zo met nieuwe ogen laten kijken naar identiteit, persoonlijkheid en kwaliteiten, vertaald: PIPIPOWERRRRR!
De voorstelling start in Sittard en reist daarna nog 34 keer langs verschillende theaters in Nederland en België.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!