Eerste speelfilm voor Guido Coppis: 'Sneller dan verwacht'

Guido Coppis © L1
Filmmaker Guido Coppis uit Venray is bezig met de opnames voor zijn eerste speelfilm. De titel van de film is ‘Pijn’ en de opnames vinden plaats in Limburg. Coppis schreef het verhaal en regisseert de film.
Guido Coppis is pas 24 jaar maar heeft al 14 korte films op zijn naam staan. "Ik heb altijd al geweten dat ik dit wilde doen. Door veel te maken deed ik veel ervaring op. En nu is er dus mijn eerste speelfilm, dat is eigenlijk sneller dan ik ooit had kunnen denken."

Zelfhaat
De film gaat over een man die lijdt aan zelfhaat. "Dit uit zich in verwaarlozing van zichzelf. Hij ontmoet een vrouw die ook gekweld wordt door zelfhaat. Maar bij haar uit zich dat heel anders. Zij gaan steeds meer met elkaar op en groeien zo naar elkaar toe. Dit proces volg je in de film."

Gouden Kalf

De hoofdrol wordt gespeeld door Reinout Scholten van Aschat. Hij won eerder een Gouden Kalf voor zijn rol in De Heineken Ontvoering. Hij werkt graag met Guido Coppis samen. "Het is heel fijn om met hem te werken. Hij brengt zoveel energie over. Wat ook fijn is, is dat hij je al in een vroeg stadium meeneemt bij het ontwikkelen van het personage dat je gaat spelen. We hebben tot nu toe een hele mooie reis samen gemaakt", zegt Scholten van Aschat.

Zware onderwerpen

Guido Coppis kiest vaak voor zware onderwerpen in zijn films. Zo ook bij pijn: zelfhaat. "Mijn vertrekpunt voor een verhaal is altijd iets waar ik zelf angst voor heb, dus iets waar ik zelf bang voor ben. Ik denk dat ik dan het meest eerlijk kan zijn in mijn films."

Limburg

De opnames van Pijn vinden op dit moment plaats op verschillende locaties in Limburg. "Dat doe ik bewust. Je hebt hier nog plekken die heel echt zijn. En hoewel ik tegenwoordig in Arnhem woon, voelt Limburg toch altijd een beetje als thuis komen en dat is fijn."
De speelfilm Pijn is vanaf begin 2024 te zien in de bioscoop.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!