Overslaan en naar de inhoud gaan

Arriva heeft Cauberg-trein op de rails

Geplaatst opdonderdag 12 april 2018 - 14:54

Op het station van Valkenburg is donderdag de veertiende en laatste zogeheten bestemmingstrein van vervoersbedrijf Arriva onthuld: de Cauberg-trein.

Drie dagen voor de Amstel Gold Race onthulden Leo van Vliet en Leontien van Moorsel de trein. Van Vliet en Van Moorsel zijn koersdirecteur van respectievelijk de mannen- en vrouwenwedstrijd.

Veertien bestemmingen
De Valkenburgse wielerberg, vaak een scherprechter in de ontknoping van de Zuid-Limburgse klassieker, is de laatste in een serie van veertien bestemmingen die een trein naar zich vernoemd krijgt. Eerder onthulde Arriva al onder meer 'de' Kasteeltuin Arcen, Pinkpop en de Amerikaanse Begraafplaats Margraten. Reizigers konden stemmen op hun favoriete benamingen.

Wetenswaardigheden
In de trein is onder meer een portret van Van Moorsel, die in 1998 wereldkampioen werd op de Cauberg, te zien. Ook zijn er in de treinstellen allerlei wetenswaardigheden over de wielerhistorie van de beklimming te zien.

Naast de jaarlijkse Amstel Gold Race was de Cauberg tot dusver onderdeel van onder meer vijf wereldkampioenschappen en twee Tour de France-etappes.

Lees hier alle berichten over de Amstel Gold Race

L1 zendt de Amstel Gold Race de hele dag live uit op televisie. Bekijk hier de programmering.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen