Overslaan en naar de inhoud gaan

Arriva-treinen worden vernoemd naar Limburgse plaatsen

Geplaatst opwoensdag 12 oktober 2016 - 15:20

De treinen van Arriva die vanaf december door onze provincie rijden, worden voorzien van een extra Limburgs tintje.

De nieuwe toestellen krijgen straks de naam van een 'favoriete bestemming' in Limburg.

Jury
Reizigers kunnen op een website namen voorstellen van bijvoorbeeld een stad, plein of natuurgebied. De negen namen met de meeste stemmen komen uiteindelijk op een van de vijftien nieuwe treinen terecht. De andere namen worden gekozen door een jury, bestaande uit L1-hoofdredacteur Leo Hauben, De Limburger-hoofdredacteur Roy op 't Veld, Pinkpop-baas Jan Smeets, Arriva-bestuurder Anne Hettinga en Monique Quint, voorzitter van het reizigersoverleg Limburg. Eén trein krijgt nog geen naam, daarvoor wordt volgend jaar een aparte campagne gestart.

Bekende Limburgers
​Arriva neemt vanaf 11 december het trein- en busvervoer over van Veolia. De treinen van de huidige vervoerder waren ook al voorzien van een Limburgse touch, met op de zijkant portretten van bekende provinciegenoten als André Rieu, Beppie Kraft en Jack Poels.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen