Overslaan en naar de inhoud gaan

Arriva-treinen worden vernoemd naar Limburgse plaatsen

Geplaatst opwoensdag 12 oktober 2016 - 15:20

De treinen van Arriva die vanaf december door onze provincie rijden, worden voorzien van een extra Limburgs tintje.

De nieuwe toestellen krijgen straks de naam van een 'favoriete bestemming' in Limburg.

Jury
Reizigers kunnen op een website namen voorstellen van bijvoorbeeld een stad, plein of natuurgebied. De negen namen met de meeste stemmen komen uiteindelijk op een van de vijftien nieuwe treinen terecht. De andere namen worden gekozen door een jury, bestaande uit L1-hoofdredacteur Leo Hauben, De Limburger-hoofdredacteur Roy op 't Veld, Pinkpop-baas Jan Smeets, Arriva-bestuurder Anne Hettinga en Monique Quint, voorzitter van het reizigersoverleg Limburg. Eén trein krijgt nog geen naam, daarvoor wordt volgend jaar een aparte campagne gestart.

Bekende Limburgers
​Arriva neemt vanaf 11 december het trein- en busvervoer over van Veolia. De treinen van de huidige vervoerder waren ook al voorzien van een Limburgse touch, met op de zijkant portretten van bekende provinciegenoten als André Rieu, Beppie Kraft en Jack Poels.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen