Overslaan en naar de inhoud gaan

Arriva-treinen worden vernoemd naar Limburgse plaatsen

Geplaatst opwoensdag 12 oktober 2016 - 15:20

De treinen van Arriva die vanaf december door onze provincie rijden, worden voorzien van een extra Limburgs tintje.

De nieuwe toestellen krijgen straks de naam van een 'favoriete bestemming' in Limburg.

Jury
Reizigers kunnen op een website namen voorstellen van bijvoorbeeld een stad, plein of natuurgebied. De negen namen met de meeste stemmen komen uiteindelijk op een van de vijftien nieuwe treinen terecht. De andere namen worden gekozen door een jury, bestaande uit L1-hoofdredacteur Leo Hauben, De Limburger-hoofdredacteur Roy op 't Veld, Pinkpop-baas Jan Smeets, Arriva-bestuurder Anne Hettinga en Monique Quint, voorzitter van het reizigersoverleg Limburg. Eén trein krijgt nog geen naam, daarvoor wordt volgend jaar een aparte campagne gestart.

Bekende Limburgers
​Arriva neemt vanaf 11 december het trein- en busvervoer over van Veolia. De treinen van de huidige vervoerder waren ook al voorzien van een Limburgse touch, met op de zijkant portretten van bekende provinciegenoten als André Rieu, Beppie Kraft en Jack Poels.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV