Overslaan en naar de inhoud gaan

Arriva schrapt eerste en laatste 'Tweelandentrein'

Geplaatst opvrijdag 2 oktober 2020 - 21:11

Vervoersbedrijf Arriva laat de eerste en laatste directe treinverbinding tussen Aken en Maastricht, de zogenoemde Tweelandentrein, vervallen.

Dat bevestigt een woordvoerder aan L1.

Eigen initiatief
Het vervoersbedrijf zag dat er te weinig reizigers gebruikmaakten van de opties om doordeweeks al om 5.19 uur vanuit Maastricht te vertrekken en om 23.46 uur nog een laatste directe trein terug te pakken. Arriva had de verbindingen in eerste instantie op eigen initiatief toegevoegd buiten de minimale afspraken met de provincie om.

Nieuwe dienstregeling
Nu er amper gebruik van gemaakt blijkt te worden, wordt de reismogelijkheid ingekort. De eerste trein vanuit Maastrich vertrekt medio december, als de nieuwe dienstregeling ingaat, om 6.19 uur en de laatste zal Aken verlaten om 22.46 uur. Op zaterdag kunnen reizigers om 7.19 uur op zijn vroegst een directe trein pakken en op zondag om 8.19 uur.

Alternatief
Voor reizigers zorgt het schrappen van de vroege en late verbindingen niet direct voor problemen. Er gaat zowel 's ochtends als 's avonds rond de geschrapte tijden nog steeds een trein met overstap in Heerlen en een snelbus.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen