Overslaan en naar de inhoud gaan

Arriva rekent op 10 procent meer passagiers dan Veolia

Geplaatst opdonderdag 30 juni 2016 - 19:11

Bus- en treinvervoerder Arriva verwacht 10 tot 15 procent meer passagiers door de manier waarop zij het vervoer in Limburg gaat organiseren en doordat ze er twee nieuwe spoorlijnen bij krijgt.

Arriva gaat vanaf 11 december van dit jaar het openbaar vervoer in Limburg verzorgen. Nu doet dat nog Veolia.

Studiebussen
In De Maaspoort in Venlo werd donderdag de dienstregeling bekend gemaakt. Zo komt er een hele reeks snelbussen, bijvoorbeeld tussen Weert en Venlo en tussen Venray en Horst aan de Maas. Ook gaan er veel meer bussen rijden naar instellingen waar veel mensen studeren of werken, zoals de Universiteit Maastricht en de Zuyd Hogeschool in Heerlen. Bij die Hogeschool komt tijdens de drukke uren 14 keer per uur een bus.

Lees ook: Zo ziet 'de bus' er in Limburg straks uit

Haltes aan de rand
Verder komen er meer grensoverschrijdende verbindingen naar onder meer Goch, Maaseik en Heinsberg. Volgens adjunct-directeur Frank van Setten van Arriva gaat er sneller en frequenter gereden worden en weer meer via provinciale wegen. Haltes liggen dan meer aan de rand van een wijk of dorp.

Belbus
Uit een aantal kleine kernen - bijvoorbeeld Sibbe, Blitterswijck en Well verdwijnen de bussen. Maar daar komt halte-deur-vervoer voor in de plaats. Inwoners kunnen dan een busje bellen dat hen thuis ophaalt en naar de bushalte of treinstation brengt, en later ook weer terug.

Treinen
"Het aantal inwoners is niet langer bepalend voor hoe vaak een bus rijdt maar de behoefte. En die is in Maastricht anders dan in Helden-Panningen", zegt Van Setten. De frequentie van de twee regio-treinlijnen die niet langer door NS maar door Arriva worden verzorgd, wordt verhoogd. Het gaat om de verbinding Heerlen-Sittard en Roermond-Maastricht Randwyck.

Aansluitingen
Bij de hele dienstregeling gaat het erom dat bus en trein naadloos op elkaar aansluiten zodat het openbaar vervoer aantrekkelijk wordt voor de reiziger/passagier. De verkeersleiding van Arriva trekt in bij ProRail in Maastricht zodat samen sneller kan worden ingespeeld op het uitvallen van treinen, vertragingen of stremmingen op het spoor.

Hoofdkantoor
​Arriva maakte ook bekend dat het regionale hoofdkantoor in Heerlen wordt gevestigd. Nu zit dat nog tijdelijk in Roermond. Ook komt er een Limburgse regio-directeur. Het bedrijf wil bovendien de opbrengst van reclames in en op de bus gaan besteden aan Limburgse 'goede doelen' of evenementen onder het motto 'Limburg sponsort Limburg'.

Vrijdag in De Limburger uitvoerig aandacht voor de dienstregeling per regio en per gemeente

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Abellio neemt Limburgs OV over van Veolia
Heerlense wijk blij met terugkeer belangrijke buslijn
Twee dagen geen treinen van en naar Heerlen
Veolia legt zich niet neer bij keus voor Arriva
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen