Overslaan en naar de inhoud gaan

Arriva rekent op 10 procent meer passagiers dan Veolia

Geplaatst opdonderdag 30 juni 2016 - 19:11

Bus- en treinvervoerder Arriva verwacht 10 tot 15 procent meer passagiers door de manier waarop zij het vervoer in Limburg gaat organiseren en doordat ze er twee nieuwe spoorlijnen bij krijgt.

Arriva gaat vanaf 11 december van dit jaar het openbaar vervoer in Limburg verzorgen. Nu doet dat nog Veolia.

Studiebussen
In De Maaspoort in Venlo werd donderdag de dienstregeling bekend gemaakt. Zo komt er een hele reeks snelbussen, bijvoorbeeld tussen Weert en Venlo en tussen Venray en Horst aan de Maas. Ook gaan er veel meer bussen rijden naar instellingen waar veel mensen studeren of werken, zoals de Universiteit Maastricht en de Zuyd Hogeschool in Heerlen. Bij die Hogeschool komt tijdens de drukke uren 14 keer per uur een bus.

Lees ook: Zo ziet 'de bus' er in Limburg straks uit

Haltes aan de rand
Verder komen er meer grensoverschrijdende verbindingen naar onder meer Goch, Maaseik en Heinsberg. Volgens adjunct-directeur Frank van Setten van Arriva gaat er sneller en frequenter gereden worden en weer meer via provinciale wegen. Haltes liggen dan meer aan de rand van een wijk of dorp.

Belbus
Uit een aantal kleine kernen - bijvoorbeeld Sibbe, Blitterswijck en Well verdwijnen de bussen. Maar daar komt halte-deur-vervoer voor in de plaats. Inwoners kunnen dan een busje bellen dat hen thuis ophaalt en naar de bushalte of treinstation brengt, en later ook weer terug.

Treinen
"Het aantal inwoners is niet langer bepalend voor hoe vaak een bus rijdt maar de behoefte. En die is in Maastricht anders dan in Helden-Panningen", zegt Van Setten. De frequentie van de twee regio-treinlijnen die niet langer door NS maar door Arriva worden verzorgd, wordt verhoogd. Het gaat om de verbinding Heerlen-Sittard en Roermond-Maastricht Randwyck.

Aansluitingen
Bij de hele dienstregeling gaat het erom dat bus en trein naadloos op elkaar aansluiten zodat het openbaar vervoer aantrekkelijk wordt voor de reiziger/passagier. De verkeersleiding van Arriva trekt in bij ProRail in Maastricht zodat samen sneller kan worden ingespeeld op het uitvallen van treinen, vertragingen of stremmingen op het spoor.

Hoofdkantoor
​Arriva maakte ook bekend dat het regionale hoofdkantoor in Heerlen wordt gevestigd. Nu zit dat nog tijdelijk in Roermond. Ook komt er een Limburgse regio-directeur. Het bedrijf wil bovendien de opbrengst van reclames in en op de bus gaan besteden aan Limburgse 'goede doelen' of evenementen onder het motto 'Limburg sponsort Limburg'.

Vrijdag in De Limburger uitvoerig aandacht voor de dienstregeling per regio en per gemeente

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Abellio neemt Limburgs OV over van Veolia
Heerlense wijk blij met terugkeer belangrijke buslijn
Twee dagen geen treinen van en naar Heerlen
Veolia legt zich niet neer bij keus voor Arriva
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen