Overslaan en naar de inhoud gaan

Arriva maakt werk van 20 grootste knelpunten

Geplaatst opwoensdag 29 maart 2017 - 6:34

Met twintig aanpassingen hoopt Arriva eind april de grootste knelpunten in het Limburgs openbaar vervoer op te lossen.

Het gaat dan onder meer om drukte en storingen op de Maaslijn, drukte in de treinen tussen Heerlen en Maastricht en Heerlen en Sittard en verschillende problemen met busverbindingen en -aansluitingen in heel Limburg.

Klachten
De Limburger schrijft dat de aanpassingen het resultaat zijn van de ruim 3000 klachten van reizigers in de eerste vier maanden dat Arriva het openbaar vervoer in Limburg verzorgt. Daaruit kwamen maar liefst 150 knelpunten naar voren, waarvan de belangrijkste twintig als eerste per 30 april worden aangepakt. In juli en augustus komen er nog twee pakketten met wijzigingen die de dienstverlening moeten verbeteren.

Lees ook: Maaslijn-actie afgeblazen door vertraagde trein

Te laat
Verder voldoen de bussen van Arriva nog steeds niet aan de stiptheidseisen die de provincie heeft gesteld. Negentig procent van de bussen zou op tijd moeten rijden, maar in de praktijk haalt Arriva de 80 procent nog niet eens.

Staking
Volgens de krant hebben chauffeurs en machinisten al twee keer op het punt gestaan het werk neer te leggen, uit onvrede over de te krappe dienstregeling waardoor bussen en treinen te laat of zelfs helemaal niet rijden. De vakbonden wisten dat tegen te houden omdat ze nog met Arriva in overleg zijn.

Lees ook: Provincie neemt klachten Arriva-personeel zeer serieus

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgse spoorlijnen minst gewaardeerd van Nederland
Trein Arriva station Heerlen NIET MEER GEBRUIKEN
Treinen en bussen komen weer langzaam op stoom
Reizigers niet tevreden over Maaslijn Roermond - Nijmegen
Geen treinen Valkenburg-Maastricht door storing
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen