Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Arriva: Intercity Maastricht-Nijmegen als paradepaardje

Geplaatst opdinsdag 31 mei 2016 - 6:33

Vervoersbedrijf Arriva is bereid om mee te betalen aan ingrepen bij de Maaslijn om een intercityverbinding van Maastricht naar Nijmegen te realiseren.

Dat zegt directeur Anne Hettinga van Arriva, het bedrijf dat vanaf december het regionale openbaar vervoer in Limburg van Veolia overneemt.

Paradepaardje
"Zo’n MaasExpress zou het paradepaardje van ons openbaar vervoer worden." Of de intercity er komt, hangt af van de aanleg van meerdere stukken dubbel spoor, bijvoorbeeld tussen Tegelen en Reuver, en tussen Venray en Blerick. Momenteel liggen er nog geen concrete plannen klaar voor verdubbeling op die plaatsen. Wel wordt de spoorlijn voor 2020 geëlektrificeerd en wordt bij Grubbenvorst een station aangelegd waardoor er op die locatie dubbel spoor ontstaat.

Toekomstplannen
Hettinga
zou die werkzaamheden het liefst gecombineerd zien met de uitbreiding die nodig is voor zijn intercityplannen. Volgens verantwoordelijk gedeputeerde Patrick van der Broeck is dat onhaalbaar. Hij wil wel kijken naar mogelijkheden in de verdere toekomst.

100 miljoen euro
Arriva wil wel enkel investeren als ook andere partijen de beurs trekken. De totale investering loopt al snel op tot honderd miljoen euro, zo is de verwachting.
Hoe korter de tijd waarin de investering terugverdiend kan worden, hoe minder interessant het wordt voor Arriva. Het bedrijf mag in Limburg vijftien jaar rijden. Als de spoorverdubbeling te lang op zich laat wachten, heeft een eventuele opvolger en concurrent van Arriva daar meer voordeel van dan het bedrijf zelf.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Provincie gaat Arriva korten om Maaslijn-problemen
Nieuwe dienstregeling NS raakt vooral Venlo
Besluit over intercity Amsterdam-Heerlen-Aken voor zomer
Problemen op spoor Maastricht na aanrijding met persoon
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen