Overslaan en naar de inhoud gaan

Arriva: Intercity Maastricht-Nijmegen als paradepaardje

Geplaatst opdinsdag 31 mei 2016 - 6:33

Vervoersbedrijf Arriva is bereid om mee te betalen aan ingrepen bij de Maaslijn om een intercityverbinding van Maastricht naar Nijmegen te realiseren.

Dat zegt directeur Anne Hettinga van Arriva, het bedrijf dat vanaf december het regionale openbaar vervoer in Limburg van Veolia overneemt.

Paradepaardje
"Zo’n MaasExpress zou het paradepaardje van ons openbaar vervoer worden." Of de intercity er komt, hangt af van de aanleg van meerdere stukken dubbel spoor, bijvoorbeeld tussen Tegelen en Reuver, en tussen Venray en Blerick. Momenteel liggen er nog geen concrete plannen klaar voor verdubbeling op die plaatsen. Wel wordt de spoorlijn voor 2020 geëlektrificeerd en wordt bij Grubbenvorst een station aangelegd waardoor er op die locatie dubbel spoor ontstaat.

Toekomstplannen
Hettinga
zou die werkzaamheden het liefst gecombineerd zien met de uitbreiding die nodig is voor zijn intercityplannen. Volgens verantwoordelijk gedeputeerde Patrick van der Broeck is dat onhaalbaar. Hij wil wel kijken naar mogelijkheden in de verdere toekomst.

100 miljoen euro
Arriva wil wel enkel investeren als ook andere partijen de beurs trekken. De totale investering loopt al snel op tot honderd miljoen euro, zo is de verwachting.
Hoe korter de tijd waarin de investering terugverdiend kan worden, hoe minder interessant het wordt voor Arriva. Het bedrijf mag in Limburg vijftien jaar rijden. Als de spoorverdubbeling te lang op zich laat wachten, heeft een eventuele opvolger en concurrent van Arriva daar meer voordeel van dan het bedrijf zelf.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Provincie gaat Arriva korten om Maaslijn-problemen
Nieuwe dienstregeling NS raakt vooral Venlo
Besluit over intercity Amsterdam-Heerlen-Aken voor zomer
Problemen op spoor Maastricht na aanrijding met persoon
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen