Overslaan en naar de inhoud gaan

Arriva: Intercity Maastricht-Nijmegen als paradepaardje

Geplaatst opdinsdag 31 mei 2016 - 6:33

Vervoersbedrijf Arriva is bereid om mee te betalen aan ingrepen bij de Maaslijn om een intercityverbinding van Maastricht naar Nijmegen te realiseren.

Dat zegt directeur Anne Hettinga van Arriva, het bedrijf dat vanaf december het regionale openbaar vervoer in Limburg van Veolia overneemt.

Paradepaardje
"Zo’n MaasExpress zou het paradepaardje van ons openbaar vervoer worden." Of de intercity er komt, hangt af van de aanleg van meerdere stukken dubbel spoor, bijvoorbeeld tussen Tegelen en Reuver, en tussen Venray en Blerick. Momenteel liggen er nog geen concrete plannen klaar voor verdubbeling op die plaatsen. Wel wordt de spoorlijn voor 2020 geëlektrificeerd en wordt bij Grubbenvorst een station aangelegd waardoor er op die locatie dubbel spoor ontstaat.

Toekomstplannen
Hettinga
zou die werkzaamheden het liefst gecombineerd zien met de uitbreiding die nodig is voor zijn intercityplannen. Volgens verantwoordelijk gedeputeerde Patrick van der Broeck is dat onhaalbaar. Hij wil wel kijken naar mogelijkheden in de verdere toekomst.

100 miljoen euro
Arriva wil wel enkel investeren als ook andere partijen de beurs trekken. De totale investering loopt al snel op tot honderd miljoen euro, zo is de verwachting.
Hoe korter de tijd waarin de investering terugverdiend kan worden, hoe minder interessant het wordt voor Arriva. Het bedrijf mag in Limburg vijftien jaar rijden. Als de spoorverdubbeling te lang op zich laat wachten, heeft een eventuele opvolger en concurrent van Arriva daar meer voordeel van dan het bedrijf zelf.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Provincie gaat Arriva korten om Maaslijn-problemen
Nieuwe dienstregeling NS raakt vooral Venlo
Besluit over intercity Amsterdam-Heerlen-Aken voor zomer
Problemen op spoor Maastricht na aanrijding met persoon
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen