Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Arriva gaat meer elektrische bussen inzetten

Geplaatst opwoensdag 12 juni 2019 - 13:24

Streekvervoerder Arriva gaat het aantal elektrische bussen in het openbaar vervoer in Limburg uitbreiden.

Het bedrijf heeft 55 elektrische bussen bij VDL Bus & Coach aangeschaft. Die moeten vanaf 30 juni ook op lijndiensten buiten de steden gaan rijden.

Buiten de steden
Arriva heeft nu 40 elektrische bussen. Die rijden voornamelijk in de steden. De nieuwe bussen gaan ook rijden op lijndiensten buiten de steden. "We maken als Arriva Nederland deze stap nu naar elektrisch streekvervoer", zegt voorzitter Anne Hettinga van de Raad van Bestuur Arriva.

65 passagiers
De vervoerder en VDL hebben sinds 2016 met elektrische bussen getest in de regio Venlo. Die test is succesvol verlopen. In de nieuwe bussen, de VDL Citea's LLE 115 Electric, is plek voor 65 passagiers. De bussen zijn 11,5 meter lang en hebben accu’s van 180 kWh. Daardoor kunnen ze ruim 400 kilometer rijden.

Streekoperatie
Volgens directeur Ard Romers van VDL Bus & Coach Nederland, gaat het om een grote opdracht. "Voor ons wordt dit de grootste, elektrische streekoperatie tot nu toe. Het gaat per bus op jaarbasis om 100.000 ‘schone’ kilometers."

De helft van de bussen van Arriva in Limburg zijn nu elektrisch. De vervoerder heeft met de provincie afgesproken dat in 2026 alle bussen in Limburg elektrisch zijn.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen