Overslaan en naar de inhoud gaan

Arriva gaat meer elektrische bussen inzetten

Geplaatst opwoensdag 12 juni 2019 - 13:24

Streekvervoerder Arriva gaat het aantal elektrische bussen in het openbaar vervoer in Limburg uitbreiden.

Het bedrijf heeft 55 elektrische bussen bij VDL Bus & Coach aangeschaft. Die moeten vanaf 30 juni ook op lijndiensten buiten de steden gaan rijden.

Buiten de steden
Arriva heeft nu 40 elektrische bussen. Die rijden voornamelijk in de steden. De nieuwe bussen gaan ook rijden op lijndiensten buiten de steden. "We maken als Arriva Nederland deze stap nu naar elektrisch streekvervoer", zegt voorzitter Anne Hettinga van de Raad van Bestuur Arriva.

65 passagiers
De vervoerder en VDL hebben sinds 2016 met elektrische bussen getest in de regio Venlo. Die test is succesvol verlopen. In de nieuwe bussen, de VDL Citea's LLE 115 Electric, is plek voor 65 passagiers. De bussen zijn 11,5 meter lang en hebben accu’s van 180 kWh. Daardoor kunnen ze ruim 400 kilometer rijden.

Streekoperatie
Volgens directeur Ard Romers van VDL Bus & Coach Nederland, gaat het om een grote opdracht. "Voor ons wordt dit de grootste, elektrische streekoperatie tot nu toe. Het gaat per bus op jaarbasis om 100.000 ‘schone’ kilometers."

De helft van de bussen van Arriva in Limburg zijn nu elektrisch. De vervoerder heeft met de provincie afgesproken dat in 2026 alle bussen in Limburg elektrisch zijn.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen