Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Arriva gaat meer elektrische bussen inzetten

Geplaatst opwoensdag 12 juni 2019 - 13:24

Streekvervoerder Arriva gaat het aantal elektrische bussen in het openbaar vervoer in Limburg uitbreiden.

Het bedrijf heeft 55 elektrische bussen bij VDL Bus & Coach aangeschaft. Die moeten vanaf 30 juni ook op lijndiensten buiten de steden gaan rijden.

Buiten de steden
Arriva heeft nu 40 elektrische bussen. Die rijden voornamelijk in de steden. De nieuwe bussen gaan ook rijden op lijndiensten buiten de steden. "We maken als Arriva Nederland deze stap nu naar elektrisch streekvervoer", zegt voorzitter Anne Hettinga van de Raad van Bestuur Arriva.

65 passagiers
De vervoerder en VDL hebben sinds 2016 met elektrische bussen getest in de regio Venlo. Die test is succesvol verlopen. In de nieuwe bussen, de VDL Citea's LLE 115 Electric, is plek voor 65 passagiers. De bussen zijn 11,5 meter lang en hebben accu’s van 180 kWh. Daardoor kunnen ze ruim 400 kilometer rijden.

Streekoperatie
Volgens directeur Ard Romers van VDL Bus & Coach Nederland, gaat het om een grote opdracht. "Voor ons wordt dit de grootste, elektrische streekoperatie tot nu toe. Het gaat per bus op jaarbasis om 100.000 ‘schone’ kilometers."

De helft van de bussen van Arriva in Limburg zijn nu elektrisch. De vervoerder heeft met de provincie afgesproken dat in 2026 alle bussen in Limburg elektrisch zijn.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen