Overslaan en naar de inhoud gaan

Arriva blijft bij besluit afschaffen nachtbussen

Geplaatst opvrijdag 1 november 2019 - 18:02

Arriva blijft bij haar besluit om met ingang van de nieuwe dienstregeling op 15 december een streep te zetten door de nachtbussen op zaterdag binnen Maastricht en van Maastricht naar de omliggende regio.

Dat heeft de vervoerder in een brief laten weten aan Algemeen Belang, de grootste fractie in de gemeenteraad van Valkenburg.

Nadenken
Die had er bij Arriva voor gepleit om de nachtbussen te handhaven. Ook wilde ze met de vervoerder wel nadenken over een promotiecampagne voor het nachtnet.

Lees ook: 'Arriva moet besluit afschaffen nachtbus Maastricht herzien'

Beperkt
Volgens Algemeen Belang beperkt de afschaffing van de nachtbussen de jeugd van Valkenburg enorm in haar vrijheden, omdat de uitgaansgebieden in Valkenburg en Maastricht dan in de late uren niet meer bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Maar Arriva wijst op de lage aantallen reizigers in de drie jaar dat de nachtbussen reden. Ook het besluit om vanaf december 2018 alleen nog op zaterdag te rijden en niet meer op vrijdag, heeft daar geen verandering in gebracht, aldus Arriva.

Impuls
"Deze nieuwe impuls heeft niet geleid tot een toename van het aantal reizigers voor de zaterdagavond. Het aantal reizigers is vrijwel gelijk gebleven en is op een aantal lijnen zelfs licht gedaald", zo schrijft Arriva aan de fractie van Algemeen Belang.

Dood paard
Het in stand houden van het nachtnet noemt de vervoerder dan ook "geen haalbare optie". Uit de brief is op te maken dat Arriva een nieuwe poging om meer passagiers de bus in te krijgen, trekken aan een dood paard vindt.

"Ook varianten met een verdere beperkte inzet zullen niet leiden tot een gezonde exploitatievorm, zowel nu als op langere termijn", zo denkt Arriva.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen