Overslaan en naar de inhoud gaan

Arriva blijft bij besluit afschaffen nachtbussen

Geplaatst opvrijdag 1 november 2019 - 18:02

Arriva blijft bij haar besluit om met ingang van de nieuwe dienstregeling op 15 december een streep te zetten door de nachtbussen op zaterdag binnen Maastricht en van Maastricht naar de omliggende regio.

Dat heeft de vervoerder in een brief laten weten aan Algemeen Belang, de grootste fractie in de gemeenteraad van Valkenburg.

Nadenken
Die had er bij Arriva voor gepleit om de nachtbussen te handhaven. Ook wilde ze met de vervoerder wel nadenken over een promotiecampagne voor het nachtnet.

Lees ook: 'Arriva moet besluit afschaffen nachtbus Maastricht herzien'

Beperkt
Volgens Algemeen Belang beperkt de afschaffing van de nachtbussen de jeugd van Valkenburg enorm in haar vrijheden, omdat de uitgaansgebieden in Valkenburg en Maastricht dan in de late uren niet meer bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Maar Arriva wijst op de lage aantallen reizigers in de drie jaar dat de nachtbussen reden. Ook het besluit om vanaf december 2018 alleen nog op zaterdag te rijden en niet meer op vrijdag, heeft daar geen verandering in gebracht, aldus Arriva.

Impuls
"Deze nieuwe impuls heeft niet geleid tot een toename van het aantal reizigers voor de zaterdagavond. Het aantal reizigers is vrijwel gelijk gebleven en is op een aantal lijnen zelfs licht gedaald", zo schrijft Arriva aan de fractie van Algemeen Belang.

Dood paard
Het in stand houden van het nachtnet noemt de vervoerder dan ook "geen haalbare optie". Uit de brief is op te maken dat Arriva een nieuwe poging om meer passagiers de bus in te krijgen, trekken aan een dood paard vindt.

"Ook varianten met een verdere beperkte inzet zullen niet leiden tot een gezonde exploitatievorm, zowel nu als op langere termijn", zo denkt Arriva.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen