Overslaan en naar de inhoud gaan

Arrestatieteam verraste godfather Pascal in Heerlen

Geplaatst opzondag 5 april 2020 - 9:21

De zaterdag gearresteerde Pascal M. (46) werd verrast door een arrestatieteam, terwijl hij op bezoek was bij een kennis in Heerlerheide. Hij werd al tien maanden gezocht voor zijn rol als 'godfather' van de Parkstadbende.

In juni 2019 werd Pascal veroordeeld tot 4,5 jaar celstraf. Hij was vervolgens spoorloos. Tot zaterdag, toen de politie de deur van zijn kennis forceerde.

Lees ook: Voortvluchtige 'Godfather' Parkstadbende opgepakt

Godfather Pascal
De Parkstadbende zou uit ruim zeventig personen hebben bestaan en hebben gefunctioneerd als een piramide; een smalle top en een brede bodem van loopjongens. In die top stond Pascal, zo schetste justitie eerder. Dat is een verhaal waar de rechter later in meeging. Ze doopte Pascal zelfs tot godfather van de jonge criminelen.

Zoon veroordeeld
Dertien van de leden zijn in juni 2019 veroordeeld. Ze worden verantwoordelijk gehouden voor zaken als diefstal, heling, woninginbraken en verboden wapen- en drugsbezit. Romano, de zoon van Pascal, kreeg met vijf jaar cel de hoogste straf. Zelf kreeg de pater familias dus een iets minder lange straf.

Hoger beroep
Hij legde zich daar echter niet bij neer. Zijn zaak loopt inmiddels in hoger beroep. Daardoor zit Pascal na zijn verrassende arrestatie van zaterdag officieel in voorarrest; zijn celstraf is immers nog niet definitief. "Persoonlijk vind ik deze zaak dik aangezet", zegt zijn advocaat Sjoerd van Berge Henegouwen. "Het gaat om voertuigcriminaliteit in de grensregio."

De raadsman van de godfather laat weten dat Pascal zich al eerder had willen melden. "Maar hij heeft zich de laatste tijd stipt aan het stay at home advies van de overheid gehouden."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen