Overslaan en naar de inhoud gaan

Arrestatieteam verraste godfather Pascal in Heerlen

Geplaatst opzondag 5 april 2020 - 9:21

De zaterdag gearresteerde Pascal M. (46) werd verrast door een arrestatieteam, terwijl hij op bezoek was bij een kennis in Heerlerheide. Hij werd al tien maanden gezocht voor zijn rol als 'godfather' van de Parkstadbende.

In juni 2019 werd Pascal veroordeeld tot 4,5 jaar celstraf. Hij was vervolgens spoorloos. Tot zaterdag, toen de politie de deur van zijn kennis forceerde.

Lees ook: Voortvluchtige 'Godfather' Parkstadbende opgepakt

Godfather Pascal
De Parkstadbende zou uit ruim zeventig personen hebben bestaan en hebben gefunctioneerd als een piramide; een smalle top en een brede bodem van loopjongens. In die top stond Pascal, zo schetste justitie eerder. Dat is een verhaal waar de rechter later in meeging. Ze doopte Pascal zelfs tot godfather van de jonge criminelen.

Zoon veroordeeld
Dertien van de leden zijn in juni 2019 veroordeeld. Ze worden verantwoordelijk gehouden voor zaken als diefstal, heling, woninginbraken en verboden wapen- en drugsbezit. Romano, de zoon van Pascal, kreeg met vijf jaar cel de hoogste straf. Zelf kreeg de pater familias dus een iets minder lange straf.

Hoger beroep
Hij legde zich daar echter niet bij neer. Zijn zaak loopt inmiddels in hoger beroep. Daardoor zit Pascal na zijn verrassende arrestatie van zaterdag officieel in voorarrest; zijn celstraf is immers nog niet definitief. "Persoonlijk vind ik deze zaak dik aangezet", zegt zijn advocaat Sjoerd van Berge Henegouwen. "Het gaat om voertuigcriminaliteit in de grensregio."

De raadsman van de godfather laat weten dat Pascal zich al eerder had willen melden. "Maar hij heeft zich de laatste tijd stipt aan het stay at home advies van de overheid gehouden."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen