Overslaan en naar de inhoud gaan

Arrestatieteam verraste godfather Pascal in Heerlen

Geplaatst opzondag 5 april 2020 - 9:21

De zaterdag gearresteerde Pascal M. (46) werd verrast door een arrestatieteam, terwijl hij op bezoek was bij een kennis in Heerlerheide. Hij werd al tien maanden gezocht voor zijn rol als 'godfather' van de Parkstadbende.

In juni 2019 werd Pascal veroordeeld tot 4,5 jaar celstraf. Hij was vervolgens spoorloos. Tot zaterdag, toen de politie de deur van zijn kennis forceerde.

Lees ook: Voortvluchtige 'Godfather' Parkstadbende opgepakt

Godfather Pascal
De Parkstadbende zou uit ruim zeventig personen hebben bestaan en hebben gefunctioneerd als een piramide; een smalle top en een brede bodem van loopjongens. In die top stond Pascal, zo schetste justitie eerder. Dat is een verhaal waar de rechter later in meeging. Ze doopte Pascal zelfs tot godfather van de jonge criminelen.

Zoon veroordeeld
Dertien van de leden zijn in juni 2019 veroordeeld. Ze worden verantwoordelijk gehouden voor zaken als diefstal, heling, woninginbraken en verboden wapen- en drugsbezit. Romano, de zoon van Pascal, kreeg met vijf jaar cel de hoogste straf. Zelf kreeg de pater familias dus een iets minder lange straf.

Hoger beroep
Hij legde zich daar echter niet bij neer. Zijn zaak loopt inmiddels in hoger beroep. Daardoor zit Pascal na zijn verrassende arrestatie van zaterdag officieel in voorarrest; zijn celstraf is immers nog niet definitief. "Persoonlijk vind ik deze zaak dik aangezet", zegt zijn advocaat Sjoerd van Berge Henegouwen. "Het gaat om voertuigcriminaliteit in de grensregio."

De raadsman van de godfather laat weten dat Pascal zich al eerder had willen melden. "Maar hij heeft zich de laatste tijd stipt aan het stay at home advies van de overheid gehouden."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen