Overslaan en naar de inhoud gaan

Arrestaties Duitsland na ontvoering Venlose autohandelaar

Geplaatst opdonderdag 23 juli 2020 - 16:54

De Duitse politie heeft met veel machtsvertoon vier mannen opgepakt, die verantwoordelijk zouden zijn voor de ontvoering en mishandeling van een autohandelaar uit Venlo.

De mannen zijn volgens het Landeskriminalamt in Noordrijn-Westfalen leden van een Turks-Arabische misdaadclan.

Vroeg
Rond 4:00 uur donderdagmorgen viel de Duitse politie op verschillende plekken binnen. Arrestatieteams en rechercheurs doorzochten woningen in onder meer Düsseldorf, Essen en Wuppertal.

Rolls Royce
De politie kwam de zaak op het spoor dankzij informatie van de Venlose autohandelaar. Die reageerde enkele maanden geleden op een advertentie van de familie, waarin voor 'een bedrag van zes cijfers' een Rolls Royce werd aangeboden. De Venlonaar ging in op het aanbod, maar toen hij de auto wilde bekijken werd hij beroofd van het geld dat hij als aanbetaling had meegenomen.

Daarna werd hij ontvoerd naar Solingen in het Roergebied en mishandeld. De bedoeling was om hem zo nog meer geld afhandig te maken.

Vuurwapengevaarlijk
Omdat de verdachten mogelijk vuurwapengevaarlijk waren, viel de Duitse politie met speciale arrestatieteams binnen. De vier arrestanten waren al bekend bij de politie vanwege eerdere geweldsmisdrijven.

Rolls Royce
Foto: Istock
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen