Overslaan en naar de inhoud gaan

Arrestaties Alsdorf: geen direct verband met Parijs

Geplaatst opdinsdag 17 november 2015 - 17:59

Tussen de aanhouding van zeven verdachten dinsdag in het Duitse Alsdorf en de aanslagen in Parijs, is geen direct verband.

Dat maakte de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière dinsdag bekend. "Zoals eerder het geval was, is er minstens een dader voortvluchtig. De zorg bestaat dat deze dader naar de buurlanden vlucht", aldus de bewindsman. De verdachten werden later op de dag vrijgelaten.

Zeven arrestaties
In Alsdorf, net over de grens bij Kerkrade, arresteerden speciale eenheden van de politie dinsdag in totaal zeven mensen. Eerder op de dag verklaarde de politie nog: "We hebben aanwijzingen gekregen dat een van de gezochten in verband met Parijs zich mogelijkerwijs in ons gebied ophoudt." Volgens De Maizière is de dreiging van een terreuraanslag in Duitsland momenteel 'zeer groot'.

Lees ook: Aanslagen Parijs: arrestaties net over grens bij Kerkrade.

Aanslagen in Parijs
Bij meerdere terroristische aanslagen op verschillende locaties in Parijs vielen vrijdagavond 129 doden. Tientallen mensen vechten in het ziekenhuis nog voor hun leven. Bij een van de aanslagen raakte ook een 20-jarige student uit Geleen gewond.

Lees ook: 'Geleense student rende door regen van kogels in Parijs'.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Aanslagen Parijs: arrestaties net over grens bij Kerkrade
Arrestanten Alsdorf krijgen excuses
Burgemeesters: niet in paniek raken na aanslagen Parijs
School uit Kerkrade slaat schoolreisje naar Parijs over
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen