Overslaan en naar de inhoud gaan

Arrestaties A2-lopers na derby Roda JC - MVV

Geplaatst opdinsdag 14 mei 2019 - 10:29

De politie heeft naar aanleiding van de ongeregeldheden na de derby tussen Roda JC en MVV zes arrestaties verricht. Na de wedstrijd liepen fans van MVV de snelweg op en staken vuurwerk af.

Ook zijn twee minderjarige jongens voor verhoor uitgenodigd op het politiebureau. Dat meldt de politie.

Derby
De Keuken Kampioen kraker tussen de twee Limburgse clubs vond plaats op 24 maart in Kerkrade. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel, het werd 2-2. In eerste instantie werden er te weinig kaarten ter beschikking gesteld. Daarom bleven de MVV-supporters uit protest in Maastricht. Duizenden van hen volgden de wedstrijd op een groot scherm in MVV-stadion De Geusselt.

Vuurwerk op A2
Na afloop van de wedstrijd liepen enkele honderden Maastrichtse fans de autosnelweg A2 op om de spelersbus te verwelkomen. Ook staken ze vuurwerk af. Toen de ME de supporters van de weg wilde halen, werd er met stenen gegooid. Daarbij is een minderjarige jongen aangehouden.

Lees ook: MVV-supporters lopen A2 op en steken vuurwerk af

Onderzoek
De politie liet destijds al weten zwaar te tillen aan het gevaar voor de verkeersveiligheid. Samen met het Openbaar Ministerie (OM) werd er een strafrechtelijk onderzoek ingesteld. De politie, het OM, de gemeente Maastricht en MVV noemden de situatie 'onacceptabel'.

Lees ook: Strafrechtelijk onderzoek naar snelweglopers MVV

Arrestanten
De groep arrestanten bestaat uitsluitend uit jongens en mannen die in leeftijd variëren tussen 17 en 43 jaar. De minderjarige jongens zijn 14 en 15 jaar oud. Ze zijn allemaal afkomstig uit Maastricht, Hoensbroek, Gronsveld en Meerssen. De groep wordt verdacht van 'het versperren van de infrastructuur en het veroorzaken van gevaar of hinder voor weggebruikers'. Volgens een politiewoordvoerster zit er niemand meer vast. Tegen hen allemaal is een proces-verbaal opgemaakt. Het OM beslist over het vervolg hiervan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen