Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Arrestaties A2-lopers na derby Roda JC - MVV

Geplaatst opdinsdag 14 mei 2019 - 10:29

De politie heeft naar aanleiding van de ongeregeldheden na de derby tussen Roda JC en MVV zes arrestaties verricht. Na de wedstrijd liepen fans van MVV de snelweg op en staken vuurwerk af.

Ook zijn twee minderjarige jongens voor verhoor uitgenodigd op het politiebureau. Dat meldt de politie.

Derby
De Keuken Kampioen kraker tussen de twee Limburgse clubs vond plaats op 24 maart in Kerkrade. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel, het werd 2-2. In eerste instantie werden er te weinig kaarten ter beschikking gesteld. Daarom bleven de MVV-supporters uit protest in Maastricht. Duizenden van hen volgden de wedstrijd op een groot scherm in MVV-stadion De Geusselt.

Vuurwerk op A2
Na afloop van de wedstrijd liepen enkele honderden Maastrichtse fans de autosnelweg A2 op om de spelersbus te verwelkomen. Ook staken ze vuurwerk af. Toen de ME de supporters van de weg wilde halen, werd er met stenen gegooid. Daarbij is een minderjarige jongen aangehouden.

Lees ook: MVV-supporters lopen A2 op en steken vuurwerk af

Onderzoek
De politie liet destijds al weten zwaar te tillen aan het gevaar voor de verkeersveiligheid. Samen met het Openbaar Ministerie (OM) werd er een strafrechtelijk onderzoek ingesteld. De politie, het OM, de gemeente Maastricht en MVV noemden de situatie 'onacceptabel'.

Lees ook: Strafrechtelijk onderzoek naar snelweglopers MVV

Arrestanten
De groep arrestanten bestaat uitsluitend uit jongens en mannen die in leeftijd variëren tussen 17 en 43 jaar. De minderjarige jongens zijn 14 en 15 jaar oud. Ze zijn allemaal afkomstig uit Maastricht, Hoensbroek, Gronsveld en Meerssen. De groep wordt verdacht van 'het versperren van de infrastructuur en het veroorzaken van gevaar of hinder voor weggebruikers'. Volgens een politiewoordvoerster zit er niemand meer vast. Tegen hen allemaal is een proces-verbaal opgemaakt. Het OM beslist over het vervolg hiervan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen