Overslaan en naar de inhoud gaan

Arrestaties A2-lopers na derby Roda JC - MVV

Geplaatst opdinsdag 14 mei 2019 - 10:29

De politie heeft naar aanleiding van de ongeregeldheden na de derby tussen Roda JC en MVV zes arrestaties verricht. Na de wedstrijd liepen fans van MVV de snelweg op en staken vuurwerk af.

Ook zijn twee minderjarige jongens voor verhoor uitgenodigd op het politiebureau. Dat meldt de politie.

Derby
De Keuken Kampioen kraker tussen de twee Limburgse clubs vond plaats op 24 maart in Kerkrade. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel, het werd 2-2. In eerste instantie werden er te weinig kaarten ter beschikking gesteld. Daarom bleven de MVV-supporters uit protest in Maastricht. Duizenden van hen volgden de wedstrijd op een groot scherm in MVV-stadion De Geusselt.

Vuurwerk op A2
Na afloop van de wedstrijd liepen enkele honderden Maastrichtse fans de autosnelweg A2 op om de spelersbus te verwelkomen. Ook staken ze vuurwerk af. Toen de ME de supporters van de weg wilde halen, werd er met stenen gegooid. Daarbij is een minderjarige jongen aangehouden.

Lees ook: MVV-supporters lopen A2 op en steken vuurwerk af

Onderzoek
De politie liet destijds al weten zwaar te tillen aan het gevaar voor de verkeersveiligheid. Samen met het Openbaar Ministerie (OM) werd er een strafrechtelijk onderzoek ingesteld. De politie, het OM, de gemeente Maastricht en MVV noemden de situatie 'onacceptabel'.

Lees ook: Strafrechtelijk onderzoek naar snelweglopers MVV

Arrestanten
De groep arrestanten bestaat uitsluitend uit jongens en mannen die in leeftijd variëren tussen 17 en 43 jaar. De minderjarige jongens zijn 14 en 15 jaar oud. Ze zijn allemaal afkomstig uit Maastricht, Hoensbroek, Gronsveld en Meerssen. De groep wordt verdacht van 'het versperren van de infrastructuur en het veroorzaken van gevaar of hinder voor weggebruikers'. Volgens een politiewoordvoerster zit er niemand meer vast. Tegen hen allemaal is een proces-verbaal opgemaakt. Het OM beslist over het vervolg hiervan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen