Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Arrestatie voor verkrachting 2002: slachtoffer opgelucht

Geplaatst opdinsdag 19 februari 2019 - 16:34

Het slachtoffer van de Lottumse verkrachtingszaak uit 2002 is opgelucht dat er na al die tijd toch nog een verdachte is opgepakt.

De vrouw uit Melderslo kreeg het nieuws dinsdagmorgen te horen van de politie, zo laten haar ouders weten aan L1.

Achter zich laten
"We wisten al sinds een paar weken dat de zaak weer in onderzoek is, maar het nieuws van dinsdagochtend is natuurlijk geweldig", zegt de moeder. Zij was het die destijds de politie belde toen haar dochter thuiskwam en vertelde dat ze was verkracht: "Ze kan het nu achter zich laten."

Lees ook: Aanhouding na 17 jaar voor brute verkrachting

Zandpad
De toen 18-jarige vrouw werd in 2002 verkracht in een afgelegen bos bij Lottum. Dat gebeurde nadat de dader achterop haar auto reed. De man bood vervolgens aan om haar naar huis te brengen. In plaats daarvan reed hij naar een bos, waar hij het slachtoffer op een zandpad verkrachtte.

Uitgebreid rechercheonderzoek leverde al die jaren niets op.

Beetje hoop
"We waren uiteraard teleurgesteld dat er nooit iemand werd opgepakt, maar we wisten wel dat er dna van hem was. Ergens was er nog altijd een beetje hoop", vervolgt de moeder. Zowel de ouders als de dochter willen nu liever anoniem blijven. "Zeker omdat de zaak nog niet is afgerond. Er moet nog een rechtszaak komen en dan wordt alles toch weer opgerakeld."

Geen bekende
Over de identiteit van de 57-jarige verdachte kunnen ze niks zeggen. "We kennen alleen de compositietekening uit die tijd, maar het was zeker geen bekende."

De verdachte zit vast en de rechter-commissaris zal later deze week bepalen of hij langer vast blijft zitten.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen