Overslaan en naar de inhoud gaan

Arnon Grunberg na 'Heerlens boek' naar Rooyse Wissel

Geplaatst opzaterdag 3 maart 2018 - 9:34

Nog voordat zijn boek over een Heerlense brandweerman in de winkel verschijnt, wil schrijver Arnon Grunberg opnieuw in Limburg werken aan een boek.

De bestsellerauteur en Volkskrant-columnist wil in augustus een week embedded bij tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum.

Beklemmend
Dat vertelt hij tegen Zuiderlucht. "Ik hoop dat ik in een cel mag zitten, Ik wil ervaren hoe beklemmend dat is", zegt hij in het maandblad over kunst en cultuur. Hij wacht nog op toestemming van het ministerie van Justitie en Veiligheid om zich te mogen onderdompelen in de kliniek.

Brandweer Heerlen
Op dit moment ligt bij de uitgever een eerste versie van Grunbergs nieuwste boek, dat gaat over een brandweerman in Heerlen. Ook daarvoor mengde Grunberg zich in de omgeving waar het verhaal zich afspeelt: "Ik heb 24 uur mee kunnen draaien met de brandweer in Heerlen. Jammer genoeg zijn we maar één keer uitgerukt, naar de snelweg."

Lees ook: Grunberg schrijft boek over Heerlense brandweerman

Vreemdeling
Voor dat boek bleef de schrijver een week in de regio. Behalve in Heerlen was hij ook een paar dagen in abdij Lilbosch bij Echt. Grunberg liet zich onder meer inspireren door het uitzicht vanuit de toren van de Heerlense brandweerkazerne. "Het interessante van de grensstreek rond Heerlen is dat je idee van wie vreemdeling is, er kantelt. Een Randstedeling is er al een vreemdeling. Maar ook Maastricht is er al een soort buitenland."

Een verschijningsdatum voor het 'Heerlense' boek van Arnon Grunberg is nog niet bekend, net zo min als de titel.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen